Baloldali koponyák a Jobbik mögött: ők adhatták az új nevet a pártnak

2023. április 05. 13:21

Azok tűntek fel a háttérben, akik korábban nem igazán szimpatizáltak a párttal.

2023. április 05. 13:21
null

Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök a párt februári kongresszusán jelentette be, hogy búcsút mondanak eddigi pártnevüknek, és a jövőben már Jobbik-Konzervatívok néven politizálnak tovább. A politikus az eseményen hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a „baloldali kakasviadalba” nem terveznek beleállni. Beszédében kitért arra is, hogy a jövő évi EP- és önkormányzati választás sorsdöntő lesz a Jobbik életében, a Magyar Hangnak adott interjújában úgy fogalmazott, ha nem tudnak EP-képviselőt küldeni, lemond pozíciójáról. 

Ismert emberek a Jobbik névváltoztatása mögött

A Magyar Nemzet szerdán arról számolt be, hogy Jobbik névváltoztatása nem belső ötlet volt, stratégiai tanácsadók adhatták ezt a tippet a párt vezetésének. A lap meg is nevezi Somogyi Zoltánt és Kész Zoltánt, akik a Civitas Intézet tanácsadói között szerepelnek. A Magyar Narancs írt nemrég egy bővebb cikket a Jobbik átkeresztelése és jövőjével kapcsolatban, amelyben kifejtik, a Jobbik-Konzervatívok tervei között szerepel, hogy létrehoznak egy csapatot, amely a Civitas és az Iránytű Intézet javaslatait és kutatásait értékeli majd. 

Somogyi Zoltánt szerdán telefonon értük utol, lapunknak azt mondta az elemző, hogy nem volt szerepe a Jobbik átkeresztelésében. Jelezte, a Civitas nevében nem tud nyilatkozni, majd úgy folytatta, nem is érti, miért szerepel a cikkben és miért is keressük. 

– zárta rövidre, majd megjegyezte, elemzői véleménye szerint „ez a név nem a legjobb választás”.

A Civitas Intézet pénzügyi igazgatója, Szélpál Szilárd többek között szerepel Gyöngyösi Márton EP-honlapján feltüntetett hivatalos tanácsadók listáján.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. április 05. 19:59
Egyik említett szakértő sem ér semmit.A múltjuk beszél helyettük.
Tidal_wave
2023. április 05. 16:26
Somogyi Zoltán már annak idején Dávid Ibolyát is tolta... 2006-ban felépítettek egy Orbán ellenes álkonyervatív fostalicskát, de az is megbukott..
Minnie
2023. április 05. 15:35
Együtt szűnik meg létrehozójukkal , a kommunista udódpárt mszp-vel.
Zolotarjov
2023. április 05. 15:27
De most komolyan..az új mélykonzervatív profilhoz a zsidólistázós Gyöngyösinél nem találtatok jobb elnököt? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!