Rétes recept miatt vágta át ismerőse torkát egy győri férfi

2023. április 03. 09:51

Összevesztek azon, hogyan kell elkészíteni a tökéletes rétest, emberölési kísérlet lett a vége.

2023. április 03. 09:51
null

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség hétfői közleményében azt írja: előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki az italmérőben a rétes receptjén veszett össze ismerősével.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 63 éves férfi tavaly nyáron egy olyan italmérőben italozott Győrben, melynek törzsvendége volt. Itt veszett össze a késő délutáni órákban egy ismerősével a rétes tökéletes elkészítésének receptjén.

A férfi a vitát követően felment a közeli lakásába egy 11 cm pengehosszúságú konyhakésért, majd azzal visszatérve az italmérőbe vágást ejtett a sértett nyakán.

Ezután leült a borozó egyik székére és végignézte az ezt követő eseménysort.

A sértett nyakán ejtett 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, megnyitotta a nyaki vénát. A sértettet a helyszínen az egyik vendég látta el, majd a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az idejében érkező orvosi segítség nélkül a sértett a helyszínen életét vesztette volna.

Az elkövető a cselekményt súlyos fokú ittas állapotban követte el. A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A büntetési tétel életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni.

Nyitóképen: Almás rétes. Illusztráció. Fotó: Pixabay.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pbetti87
2023. április 03. 15:30
Csak véletlen egybeesés (komolyan, ne nevessetek :)), de receptet keresek. :) Beatrix tanácsát szeretném kikérni.
need-info
2023. április 03. 12:53
Szerencsére túlélte, jobbulást! Megkönnyebbülhet, mert az elkövetővel egy ideig nem fog találkozni.
Pierre
2023. április 03. 12:05
a palinka kemeny drog. Ha fuveztek volna, csak nevettek volna az egeszen.
Pierre
2023. április 03. 12:03
a varmegye foispanja kihirdette mar a karoba huzatast?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!