Ők lehetnek az Opera következő vezetői

2023. április 28. 12:08

Sajtóinformációk szerint eldőlt, kik közül kerülhet ki az Opera új vezetője.

2023. április 28. 12:08
null

Az Index arról értesült, formálódik azok köre, akik a következő ciklusban a Magyar Állami Operaház új vezetői lehetnek. Eszerint Kesselyák Gergely, Miklósa Erika és Vadász Dániel közül kerülhet ki az új főigazgató személye.

Kesselyák Gergely jelenleg az Operaház első karmestere. Vele készült interjúnk itt olvasható: A csodát vissza a közönségnek!

Miklósa Erika nemzetközi hírű opera-énekesnő – ő a pályázat lezárultáig nem kívánt külön megnyilatkozni.

Vadász Dániel pedig kulturális menedzser, a Coopera ügyvezető igazgatója. Interjúnk itt elérhető: „Az Aranycsapatnak se kellett bravúros marketingosztály”.

A végső döntést a munkáltató, vagyis Csák János kulturális és innovációs miniszter az ülést követő 30 napon belül hozza meg, vagyis a bejelentés május végéig megtörténhet.

 

Nyitófotó: MTI

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. május 01. 19:46
Szégyen! A nevezetteket nem megbantva, de Ókovacs potolhatatlan! A keszbe betelepedni konnyu!
Lajoss
2023. április 29. 05:36
Szilvike NERvesztett lett,avagy,hétköznapok egy pártállamban..
Menő manó
2023. április 28. 18:53
Épp ideje lenne a váltásnak, mert amit az Operahazban művelnek pl. a tegnapi Elektra darabban is az minden csak nem keresztényi erkölcs. Az Elektrát alakító operaénekesnő helyett én kikértem volna magamnak azt hogy egy fával, aztán a darabban a a húgával, majd a bátyjával is szexuálisan összejött. Kifejezetten undorító volt. Többen elhagyták az Operaházat előadás közben. Még van pár előadásra jegyem, az Operaházba, de már előre rettegek hogy mivé züllesztik le a színvonalat, érdemes-e elmenni.
jetinyugger
2023. április 28. 15:58
Mennyi adópénzt akarunk még elbaszni erre a műfajra ? Az ok, hogy legyen szép az opera épülete, de szerintem benne szerepeljenek támogatás nélküli társulatok, mi a fasznak kúrunk el év 40-50 milliárdot, plusz agyatlan nagy építkezések egy ilyen lezárt műfajra ? Ja mert a csüngőhasú kultúráltnak mutatja magát, pedig egy tanulatlan bunkó ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!