Annyi terméket vásároltak a talált SZÉP-kártyával, hogy csak taxival tudták hazavinni

2023. április 17. 16:30

A Szolnoki Rendőrkapitányságon hamar megtalálták a feltételezett elkövetőket.

2023. április 17. 16:30
null

Egy szolnoki lakos lakása lépcsőházában veszítette el SZÉP-kártyáját 2023. április 13-án a délelőtti órákban. A tulajdonos két nap elteltével sem találta kártyáját, ezért a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért, ahol megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, 2023. április 13-án 602.045 forint értékben vásároltak több alkalommal, a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával, élelmiszereket – írta meg a Police.hu.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el, ezzel együtt azonnali adatgyűjtésbe kezdtek. Nagyon hamar megtalálták a feltételezett elkövetőket. A büntetőeljárás során megállapítást nyert, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, ezt követően kiment a helyi piaccsarnokba vásárolni. Az első alkalommal csak kisebb tételt vett élettársával, majd a blokkon látták, hogy

több százezer forint maradt még a kártyán.

Innentől a férfi a 41 éves édesapját hívta segítségül, akivel féktelen vásárlásba kezdtek. Egyebek mellett húsfélékkel befőttekkel, mosószerekkel, szeszes italokkal, száraz áruval pakolták meg több alkalommal, több üzletben is a bevásárló kocsikat. A nagy sietségben annyit vásároltak, hogy

végül taxit kellett hívniuk a több százezer forint értékű áru elszállításához.

Otthon aztán kétfelé osztották a zsákmányt. A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

Nyitókép forrása: Police.hu

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. április 17. 20:19
Érdekes, más országokban meg inkább megpróbálnák visszajuttatni a kártyát a tulajdonosához. Szóval, akkor mennyire is vagyunk morálisan magasabb szinten másoknál?
Armageddon
2023. április 17. 17:53
Hogy a kánya vigye el!
Backstab
2023. április 17. 17:30
Aki lop az lop
Lahisil
2023. április 17. 17:25
szeszes italok? Boltot is is becsukni, ha szép kártyára adott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!