Kiábrándító: finoman szólva sem úgy sikerült a Liu fivérek debütálása, ahogy tervezték

2023. április 01. 12:51

Liu Shaoang a harmadik, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett.

2023. április 01. 12:51
null

A Mandiner korábban megírta, hogy több hír szólt arról, hogy a Magyarországnak világbajnoki címet nyerő korcsolyázók nem találják meg számításaikat Kínában.

Péntek óta tart Kínában a rövid pályás gyorskorcsolyázók nemzeti bajnoksága, amelyen immáron – a még magyar színekben olimpiai bajnoki címet nyert – Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is részt vesz – írta meg a Magyar Nemzet.

A fivérek eltökélt szándéka, hogy bekerüljenek a kínai válogatottba.

A helyekért azonban nagyon komoly riválisokkal kell szembenézniük, így elengedhetetlen, hogy Liuék jól szerepeljenek a mostani viadalon.

A lap tájékoztatott róla, hogy a két korcsolyázó az 1500 méteres távon magabiztosan jutott el a fináléig, ott azonban nem sikerült maradandót alkotniuk: a szám regnáló világbajnoka, Liu Shaoang a harmadik, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett.

„Én olyan sportolót még nem láttam, akinek a döntésében nem játszott szerepet a pénz" - sportközgazdász a Liu fivérek ügyéről a Mandinernek

Meghatározói a magyar sporttörténelemnek, nemzeti dicsőséget szereztek nekünk, megérdemlik, hogy ha menni akarnak, elengedjük őket - mondja a korcsolyázókról Dénes Ferenc, aki szerint a sport is olyan munka, mint a többi: fizetés jár érte. De vajon miért, kitől és mennyi?

Nyitókép: Visual China Group/Getty Images

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik