Nem keresik tovább az eltűnt magyar hegymászót

2023. április 07. 18:30

Győrffy Ákos örökre beírta magát a magyar síalpinizmus történelmébe.

2023. április 07. 18:30
null

A Mandiner korábban megírta, hogy keresik Győrffy Ákost az olasz hatóságok, a magyar hegymászó pénteken egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa-masszívumon, azonban a megbeszélt időpontra nem ért vissza.

Sajnos a rendkívül alapos és szakszerű keresés ellenére sem találták meg Győrffy Ákos magashegyi hegymászó, síalpinista és siklóernyős nyomait. Ákos családja a szakemberekkel együtt azt a döntést hozta a mai napon, hogy

abbahagyják az eltűnt hegymászó keresését.

A hatóságok tehát hivatalosan is befejezték a kutatásokat – írta meg a Kalifa Facebook-oldal.

A helyszínre érkezett tegnap Ákos testvére, Örs és a Kalifa Alpin Csapat hegymászója Lengyel Ferenc is, akik igyekeztek hatékony támogatást nyújtani a mentőcsapatoknak. A mentőegység vezetőjének elmondása alapján úgy keresték Ákost, mintha az ő „társuk, testvérük lenne”.

A Kalifa Alpin Csapat Facebook-oldalán közölte, hogy

Győrffy Ákos örökre beírta magát a magyar síalpinizmus történelmébe

azzal a tettével, amikor tavaly 7134 méterről síelt le az Ibn Szína csúcsáról. Gyors, nem mély akklimatizációval a háta mögött 2022. augusztus 7-én, vasárnap reggel 5 körül indult fel az Ibn Szína csúcsára, hogy első magyarként síeljen le onnan. Ezt a célkitűzését nehézségeket leküzdve, sok kitartással sikeresen teljesítette!

***

Nyitókép: Andrea Carrubba / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. április 08. 18:41
Bude mu laka zemlja ! Mindenkinek 1 élete vagyon. Élők vigyázzatok.
Szeredai
2023. április 08. 11:42
Elítélem ezeket az extrém veszélyes dolgokat. Önzőséghez hasonló. Aki szereti a családját, nem vállal önként extrém mértékű kockázatot arra, hogy meghal.
akkor ki
2023. április 08. 05:00
Nyugodjék békében!
Búvár Kund
2023. április 07. 21:27
No, ez a síalpinizmus még nekem is sok. A hegymászókat tisztelem, ismerek is néhányat. De ezt a felmegyek a hegycsúcsra, hogy onnan lesíeljek, őrültségnek tartom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!