Kegytárgyak elégetése miatt fogtak el egy férfit a rendőrök

2023. április 11. 14:55

Szerelmi csalódásával magyarázta tettét.

2023. április 11. 14:55
null

Kegytárgyak megrongálása miatt fogtak el egy férfit Nyírbátorban – közölte a Police.hu. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb 2023. április 8-án

vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén.

A Rendőrség szerint a férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra. A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak.

A 42 éves gyanúsítottat a rendőrök nagy erőkkel keresték, akit végül széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével 2023. április 8-án jármi otthonában elfogtak.

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte,

tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.     

Nyitókép: Police.hu

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. április 11. 18:44
Na jó, nem sütöm el azt az -egyébként ártatlan szóviccet, ami a hír olvastán eszembe jutott, mert antiszemitának tűnhetnék. (De ha valaki kéri, elküldöm e-mailben.)
Tommaso
2023. április 11. 15:05
Kegytárgyak elégetése miatt fogtak el egy férfit a rendőrök Szerelmi csalódásával magyarázta tettét. Vajon mit tesz majd, ha csalódik a vallásban? Elégeti a barátnőjét?
Dunhill67
2023. április 11. 15:02
értem...tehát a tette után újra szerelmes lett ráadásul jóra fordult az anyagi helyzete is....ja,nem?...akkor viszont nem értem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!