Hernádi Zsolt: Az energiaválságból való kiút csak piaci alapon történhet meg

2023. április 27. 11:49

Kiemelte, a Mol eddig erősebben jött ki minden válságos helyzetből, most is sokkal erősebb a vállalat, mint a válság kirobbanása előtt.

2023. április 27. 11:49
null

Az energiaválságból való kiút csak piaci alapon történhet meg, előbb vagy utóbb vissza kell térni a piaci normákhoz – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a vállalat csütörtöki budapesti közgyűlésén.

Hernádi Zsolt hangsúlyozta:

a kormányoknak, a nemzetközi intézményeknek el kell fogadniuk, hogy hosszú távon csak piaci normák alapján lehet fenntartani azt az egyensúlyt,

amire szükség van. Csoportszinten tavaly 2,2 milliárd dollár extra kormányzati elvonással szembesült a vállalat azokban az országokban, ahol jelen van. Szükség van erre a pénzre, a közép-európai országokat extra mértékben megviselte az energiaár-robbanás, de ezek a méretek nem fenntarthatók – fejtette ki az elnök-vezérigazgató.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Mol eddig erősebben jött ki minden válságos helyzetből, most is sokkal erősebb a vállalat, mint a válság kirobbanása előtt. Minden idők legjobb pénzügyi eredményével zárták az előző évet, ezért az igazgatóság csaknem 280 milliárd forintos osztalék kifizetését javasolta, ami körülbelül 350 forint részvényenként – mondta Hernádi Zsolt.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. április 28. 22:27
Ennek a kis kócosnak is csak egy horvátországi kiruccanás hiányzik.
Salamander
2023. április 28. 00:00
Szélhámos kis szaralak vagy Zsoltika! Különleges jogrendben nyerészkedni az emberek nyomorán... több mint ócska emberre vall: ezek alapján úgy gondolom, hogy te tényleg megvesztegetted Ivo Sanadert, ezért börtönben lenne a helyed. Senki nem pótolhatatlan - akkor sem, ha a MOL részvényesek most tapsolnak a nehéz helyzetben lévő magyar emberekből kipréselt milliárdoknak. Remélem a torkotokon akad gecik!
APESZ72
2023. április 27. 22:40
És hol a piaci alap Zsoltikám? Egy monopol vállalat életében ?
Kriszta67
2023. április 27. 17:01
Teljesen rendben van hogy az extraprofitot nem tarthatják meg. Vegyék úgy hogy ők is piaci áron veszik az olajat. Az extraprofitot Orbán adta, Orbán elvette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!