Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az ellene intézkedő rendőr nevét

2023. április 06. 11:39

A képviselő állítása szerint H. Z. „fennhangon és szemtelenül óbégatott, hogy ne rugdossam”.

2023. április 06. 11:39
null

Hadházy Ákos újfent Facebook-poszttal jelentkezett. A posztjában az országgyűlési képviselő megosztotta annak a törzszászlósnak a nevét, aki a szerdai napon intézkedett ellene. „Zoltán tegnap sunyi módon odalépett hozzám, mikor megpróbáltuk megakadályozni a Várszínházat és annak urát védő kordon visszaépítését, és szándékosan, erővel elsodorta az előttem álló kőre kitámasztott lábamat. Ezután többször a már a földön támaszkodó lábamat is. Tette ezt úgy, hogy közben fennhangon és szemtelenül óbégatott, hogy ne rugdossam. Miután újra és újra támaszt találtam, ő újra és elsodorta a lábamat és hivatalos személy elleni erőszakra panaszkodott” – írta.

Megjegyezte az ellenzéki politikus, hogy 

Állítása szerint „Zoltán nem tehette volna ezt meg tegnap, ha nincs tisztában azzal, hogy a hatalom most megengedi ezt neki, sőt, valószínűleg meg is simogatják majd a kopasz buksiját érte. Pár éve a rendőrség az MTVA-nál még nem mert ilyet tenni, akkor az MTVA biztonsági őreivel végeztették el a piszkos munkát, ők csak nem avatkoztak be. De Zoltán aljasságának fontos üzenete, hogy ahogyan a hatalom egyre nagyobb bajban van, úgy lesz egyre gátlástalanabb.”

Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont a Karmelita kolostornál, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát az egyiknek. „Ne nyúljon hozzám, mentelmi jogom van” – mondta Hadházy. Dulakodás alakult ki, az ellenzéki politikus a földre került, vagy ekkor sérült meg az arca, vagy akkor, amikor nekiugrott az építési kordonnak.

A mentelmi jogra való hivatkozás egyébként jelen esetben Hadházy részéről teljesen irreleváns, ugyanis tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben. Ez azt jelenti, hogy tettenérés esetén akár egy mentelmi joggal rendelkező parlamenti képviselőt is őrizetbe lehet venni, le lehet tartóztatni.

– mondta Hadházy. Dulakodás alakult ki, az ellenzéki politikus a földre került, vagy ekkor sérült meg az arca, vagy akkor, amikor nekiugrott az építési kordonnak. A mentelmi jogra való hivatkozás egyébként jelen esetben Hadházy részéről teljesen irreleváns, ugyanis tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben. Ez azt jelenti, hogy tettenérés esetén akár egy mentelmi joggal rendelkező parlamenti képviselőt is őrizetbe lehet venni, le lehet tartóztatni.

Hadházy nekivetette magát az építési kordonnak, majd a mentelmi jogára hivatkozott a rendőri eljárással szemben

Vérző arcáról osztott meg egy fényképet hivatalos Facebook-oldalán a Karmelita kolostornál tüntető és kordont bontó Hadházy Ákos. „Nem sokáig bírta idegekkel a hatalom, rendőri erővel szorított ki minket a Várszínház elől, hogy visszaépíthessék a kordont, a hazugság és az arrogancia szimbólumát" - írta bejegyzésében, majd megjegyezte azt is: a rendőrség a képviselők mentelmi jogát semmibe véve, fizikai erővel távolította el őket. Tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben.

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik