Gyöngyösi Márton egy Izrael-ellenes határozatot szavazott meg az Európai Parlamentben

2023. április 12. 09:50

Ennek értelmében a zsidó államot visszaszorítanák a védhetetlen 1967-es határok mögé.

2023. április 12. 09:50
null

Lapunk korábban foglalkozott vele, hogy David Pressman többek között a Jobbik–Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával. Azóta megszólalt ezzel kapcsolatban Gyöngyösi Márton is. „Köszönöm ezt az estét azoknak az ott lévő magyar és nem magyar, zsidó és nem zsidó embereknek is, akik végigülték ezt az eseményt a közös asztalnál velem” – fogalmazott.

Közben kiderült, tavaly decemberben a Jobbik EP-képviselőjeként Gyöngyösi is megszavazott az Európai Parlamentben egy olyan határozatot, amely rendkívül kritikus Izraelre nézve – írta meg a Hetek.hu.

A lap közölte, hogy a B9-0552/2002-es számú határozat ugyan elismeri Izrael szuverenitását és önvédelemhez való jogát, elítélve a Hamasz terrortámadásait, ennek ellenére

Izraelt visszaszorítaná a kétállami megoldás értelmében az amúgy védhetetlen 1967-es határok mögé.

A határozat értelmében Jeruzsálemet mindkét állam fővárosának elismernék, ami a fenti ponttal kiegészülve egyben azt jelentené, hogy

Izraelnek ki kellene vonulnia Kelet-Jeruzsálemből.

A lap hozzátette, hogy a határozat az úgynevezett telepeket Júdea Szamáriában a nemzetközi jogra hivatkozva törvénytelennek minősíti, viszont ezek a települések jelenleg körülbelül 600 ezer zsidónak jelentenek otthont. Ezen határozat ellen szavaztak a fideszes képviselők, sőt Cseh Katalin momentumos EP-képviselő is. 

A nyitóképen Gyöngyösi Márton, Heisler András és David Pressman (forrás: az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-oldala)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipeferum
2023. április 12. 11:35
Most honnan muxik a lajkolo farm? Látszik hogy pénzmagra tettek szert..
recipeferum
2023. április 12. 11:00
Hivatalosan kérni kell az antiszemita kapcsolatokkal rendelkező amerikai nagykövet visszahívását. Ha lúd ,legyen kövér .
Micó
2023. április 12. 10:53
Bízok Edében , hogy meghumorizálja.
Micó
2023. április 12. 10:50
Esterházy : Hogyan gondozd a Gyöngyösidet? Posztomusz posztmodern textus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!