Elaltatták a Fővárosi Állatkert egyik legidősebb állatát

2023. április 06. 08:25

Tekintélyes kort ért meg Sween, a borjúfóka.

2023. április 06. 08:25
null

„Bár az állatkerti állatok rendszerint lényegesen tovább élnek, mint vadonbeli fajtársaik, az ő életük sem tart a végtelenségig. Ezért aztán a kisállatok örömteli világra jövetele mellett időről időre szomorú hírekről is be kell számolnunk” – írta közösségi oldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert azzal kapcsolatban, hogy búcsút vettek Sweentől, az állaktert 31 éves borjúfókájától. 

Sween 1992 nyarán született a Zürichi Állatkertben, ahonnan 1993 augusztusában érkezett féltestvérével, Sörennel. A korabeli újságok jó része be is számolt bemutatkozásukról, hiszen az Állatkertben, kifejezetten ezt a fajt, a borjúfókát a második világháború óta nem láthatta a közönség – írt az állatkert. 

Megjegyezték, hogy „az idő azonban igencsak eljárt felettük, hiszen

Sween közel másfél évvel éltestvérét is túlélte. Az állaktert tájékoztatása szerint állapota azonban mostanában egyre rosszabb lett, s mivel már nem volt mód segíteni rajta, az állatorvosi csapat az elaltatása mellett döntött.

Nyitókép: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. április 06. 12:21
Közös, hogy meghal, aki él, S természet útján szebb valóra kél.
Gullwing
2023. április 06. 11:20
Élünk és meghalunk, hát kívánj szép álmokat..
The Loner
2023. április 06. 10:34
Úszkálj boldogan az ég kék vizében. Isten veled Sween !
Lord Vader
2023. április 06. 10:06
Szegény. Nyugodj békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!