BOON: Szabolcsi vállalkozó lőhette ki a svájci farkast

2023. április 13. 17:53

A megyei lap szerint a rendőrség természetkárosítás bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

2023. április 13. 17:53
null

Szerdán derült ki, hogy Borsod megyében lelőtték a M237-es kódjelű farkast, melynek útja egészen Svájctól vezetett Magyarországig. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a BOON-nak küldött válaszában annyit közölt, hogy az ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.  

A megyei portál információi szerint egy nyíregyházi vadász lőtte ki az állatot, akinek BAZ-megyében is van ingatlana. Az elkövetőnél házkutatást tartottak, ahol

több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Olivier MORIN / AFP

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polgári attitűd
2023. április 15. 14:07
Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője szerint: "A vadásznak százszázalékos biztonsággal fel kell ismernie azt az állatot, amellyel vadászat közben találkozik. Ha ez nem történik meg, nem emelhet rá fegyvert."
FeketeFehér
2023. április 14. 19:28
"Nem kell beleállni a hisztériázók sorába." Bakker te hisztizel. :)
NagyÖreg
2023. április 14. 16:26
Fent nyilatkozók többsége! Milyen sötétzöld állatvédők vagytok? Két pofára zabáljátok a húst! És még kivételesen kedven állataitok is húst zabálnak! Feleslegesen, képmutató módon, értelmetlenül ugattok!
Menhetten
2023. április 14. 15:42
Itt a petíció. Én aláírtam.. https://www.peticiok.com/kapjon_letoltend_bortonbuntetest_a_jelados_farkast_kilov_vadasz?fbclid=IwAR0AuFvGz0wqXt-Ixm70VnST3DEiP1WJsHYI8UxJEw5OWBhr9NvQPegq9iI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!