Cseh elnök: „Számos okunk van tartani a mostani magyar vezetés oroszpártiságától”

2023. április 26. 14:50

De Petr Pavel szerint Kínában sem lehet megbízni.

2023. április 26. 14:50
null

Kínában nem lehet megbízni, mint békeközvetítő – nyilatkozta Petr Pavel cseh elnök a Politicónak, aki szerint Kína profitál a háború elhúzódásából.

A volt NATO-vezető cseh elnök szerint Kínának azért felel meg a mostani, háborús status quo, mert így több és több üzletet tud kötni az oroszokkal, például olcsón tud venni gázt és olajat.

De Kínának az is jó, hogy az ukrajnai háború miatt a nyugat gyengébbé válik. Szóval Pavel úgy látja, Kínának nem érdeke a háború mihamarabbi lezárása. Ráadásul figyelik a háborút, hogy miként cselekszenek az oroszok, és „mit reagál a Nyugat”, azaz tanulnak.

A cseh elnök kérdésre reagálva megjegyezte, hogy tart egy populista fordulattól Szlovákiában, amivel Szlovákia minden szomszédja nehezebb helyzetbe kerülne. Magyarországgal kapcsolatban pedig megjegyezte:

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. április 27. 17:04
Számos okunk van tartani azoktól a politikusoktól, akik miatt az európai emberek az olcsó orosz olajat, földgázt átcímkézve többszörös áron vehetik meg. És közben lelkesen szankciónak hívják ezt a globális kényszeradót. A szabadság és az emberi jogok védelmében, persze. Az USA orosz párti, vagy orosz függő, amikor az urán szükségletének harmadát az oroszoktól vásárolja, tisztelt Pavel elnök úr?
Antal Béla
2023. április 27. 10:35
Ha jól veszem kia szavaiból, akkor KÍNÁNAK ÉRDEKE A HÁBORÚ ELHÚZÓDÁSA ÉS A NYUGAT GYENGÜLÉSE. Akkor az Unió miért támogatja fegyverrel Ukrajnát, így elhúzva a háborút és gazdaságilag gyengítve a Nyugatot? Csak nem lefizette Őket Kína? Vagy ennyire hülyék?
Martell 2
2023. április 27. 06:47
Gusztustalan féreg, 1990 előtt a Szovjetunió, utána az USA seggnyalója.
tapir32
2023. április 27. 01:21
Oroszország a gazdasági partnerünk, az Egyesült Államok pedig a szövetségesünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!