Újabb sztrájknapot hirdetett a PDSZ

2023. április 12. 08:16

Április 24-én készül munkabeszüntetésre a szakszervezet.

2023. április 12. 08:16
null

Április 24-ére ismét egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – mondta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. A szakszervezet a szerdai napon folytatja a tárgyalásokat kormány képviselőivel.

Nagy Erzsébet kifejtette, abban bízik, hogy végre kiderül, pontosan milyen szakmai javaslatokat fogadott el a kormány. Hozzátette, szerinte az eddigi találkozókat nem lehet egyeztetésnek tekinteni: a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és „nyugtázták” az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

A Mandiner korábban írt róla, hogy közzétette a Belügyminisztérium a pedagógusok további béremeléséről szóló jogszabálytervezeteket.

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 12. 16:26
Kibaszott, lefizetett megélhetési szarkeverők! Semmi közük a tanárokhoz!
Dobrevita
2023. április 12. 15:52
Ez az ingyenélő csőcselék a folyamatos sztrájk közbe néha beiktathatna munkanapokat is, csak úgy felforgatás gyanánt.
Ernie Pantuso
2023. április 12. 14:24
Az elmaradt órákat kötelezném, hogy Szombaton adják le a csemetéknek. El kell érnünk, hogy a gyerekek meg a szülők verjék össze őket.
madar299
2023. április 12. 14:16
A teljes pedagógus létszám 6-7 % áll mögöttük , ettől még a többiek sem elégedettek a fiz.-el , csak pontosan tudják hogy ez már nem róluk szól , hanem a bal oldali "kis pajtások" + "úttörők " + a volt MSZMP utódok/haszonlesők a felbújtók .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!