Soproni Tamás hadat üzent a telefonfülkéknek

2023. április 25. 16:41

A kerületvezetésnek elege lett a „sokszor piszoárként és kocsmapultként” funkcionáló telefonfülkékből.

2023. április 25. 16:41
null

„Búcsúzunk néhány telefonfülkétől. Örömhír, de én szívem szerint búcsúznék az összestől. Vagy valami művészeti értékkel bíró tárggyá alakítanám őket. No, de becsüljük a kicsit is!” – írta bejegyzése felütésében Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere.

A posztból kiderült, hogy a kerület vezetése már korábban levelezett a Telekommal a „sokszor piszoárként és kocsmapultként” funkcionáló telefonfülkékről. Most azt a tájékoztatást kapták, hogy noha nem tervezik csökkenteni az üzemelő telefonkészülékkel felszerelt fülkék számát, legalább azokat leszerelik, amelyeket az átlagosnál többször megrongálnak és különböző módokon szennyezik.

Azonban mindezt Soproni nem tartja elégségesnek. Ezért, mint fogalmazott,

  • Kezdeményezni fogjuk a kormánynál, hogy településenként (különösen a fővárosban) kevesebb nyilvános telefonkészülék fenntartását írják elő.
  • Együttműködés keretében felajánljuk a Telekomnak, hogy a nyilvánvalóan fenntarthatatlan körúti fülkék közül átvennénk néhányat, hogy a lakókat bevonva közterületi művészeti alkotássá alakítsuk őket.
  • Felajánljuk a Telekomnak, hogy megfelelő kompenzációért, egy megállapodás keretében a jövőben mi takarítjuk és tartjuk fenn a terézvárosi fülkéiket a jelenlegi alvállalkozójuk helyett”

– derült ki a bejegyzésből.

A vonatkozó posztot alább olvashatják:

Nyitókép: Soproni Tamás Facebook-oldala

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. április 26. 14:56
Néhány fülkében műgyantával kiöntve ki lehetne állítani a moslékos polgármestereket..
Reszelő Aladár
2023. április 26. 07:30
Jó kérdés, hogy mi értelme ma a telefonfülkének. Építészeti/popkulturális jelentősége nincs, ahogy komolyan vehető funkciója sem. Kb a kártyás telefonokkal egyidőben szűnt meg a létjogosultsága.
TAVIROZSA
2023. április 26. 07:11
Nem ez a Soproni akarta a kockaköveket felszedni a kerületben, a kampánya során? Sok területet füvesített eddig?....
Lajoss
2023. április 26. 07:04
Tökéletesen igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!