Hitte volna? Erre szolgál a kis lyuk a benzinkutas töltőpisztolyon!

2023. március 20. 21:24

Aki esetleg kíváncsi volt erre, annak most eláruljuk a nagy titkot.

2023. március 20. 21:24

A rendszeresen tankoló autósok már biztosan látták a benzinkutas töltőpisztoly csövének elején azt a pici lyukat, amely nyitóképünkön is látható. 

Hogy mire szolgál? Eláruljuk.

Ez akadályozza meg, hogy túltöltsük az autónkat és kifolyjon a tankból az üzemanyag.

A mechanizmus a következő: amikor az üzemanyag eléri a pisztolynak azt a szintjét, ahol a luk van, ott megszűnik a levegőáramlás, amelynek következtében működésbe lép a pisztolyba szerelt elzárószelep. A pisztolyban van egy szűkítő, így az üzemanyag nem akadálytalanul áramlik, amely mögött egy kisebb nyomású tér alakul ki, szóval az üzemanyag-áramlást szűkíti le és levegőt ad hozzá ezen a pici csövön. És ameddig a levegő ott van, az elzárószelep nyitva van, de abban a pillanatban, ahogy az üzemanyagszint eléri a kis lyukat, vákuum keletkezik, amely következtében zár az elzárószelep és megszűnik az üzemanyag-áramlás.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LQRó
2023. március 21. 06:01
Mutatjuk hogy indexesedik a Mandiner Elképesztő. Index lett a Mandiner Kiderült hogy lett Fish a Mandiner Döbbenetes itt a mandex Elárulták hogyan lett a mandex
Takarító
2023. március 21. 05:55
ahol a luk van - az Lukas a rongytigris ahol meg lyuk van, az az ostoba fejed.
-Zsolt-
2023. március 20. 22:57
A mandiner azt is elmagyarázza a hülyébbek kedvéért, hogy a faszon minek van lyuk. Ezek szerint eddig nem tudták.
Szilágyi Miklós
2023. március 20. 21:54
Én a nyitóképen egy Toyota Yaris reklámot látok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!