A német kormány tisztességtelen eszközökkel blokkolja Paks irányítástechnikai rendszerét

2023. március 13. 16:33

Nem hagyjuk, hogy bárki veszélyeztesse Magyarország ellátását.

2023. március 13. 16:33
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Még bőven van a napban második franciaországi állomásunk Flamanville, ahol egy jelenleg is épülő atomerőmű projekt helyszínén tárgyalunk a francia Framatome vállalattal. Az új paksi atomerőmű lelkének számító irányítástechnikai rendszert ugyanis egy francia-német konzorcium gyártja, legalábbis kellene, hogy gyártsa és leszállítsa.

A helyzet jelenleg úgy áll, hogy a német kormány tisztességtelen eszközökkel blokkolja a folyamatot, ezért nekünk is változtatnunk kell: azért vagyunk itt, hogy a francia Framatome szerepének további növeléséről egyeztessünk annak érdekében, hogy Berlin ne tudja tovább blokkolni a paksi irányítástechnika érkezését. Az energiaellátás biztonsága számunkra szuverenitási kérdés és nem hagyjuk, hogy bárki veszélyeztesse Magyarország ellátását.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. március 14. 18:42
Jól van Lavrov pincsi, le is szophatod magad!
Lajoss
2023. március 14. 15:25
Bizony,Robokuty,szopóág..:)
felcsutfan
2023. március 14. 14:14
Petike, te még komolyan hiszel Paks2-ben? Hány éves vagy, b+?
síróbohóc
2023. március 14. 10:31
Élvezettel olvasom, hogy hiába a 4 kétharmad, mégis milyen frusztráltak vagytok. Köszönöm, feldobtátok a napom! Ennyire nyomorúságos a vidéki nyugdíjas élet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!