Mol: ígéretesnek tűnik Üllő térségében a szénhidrogén-kutatás

2023. március 06. 13:49

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D szeizmikus mérés bemutatásán.

2023. március 06. 13:49
null

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D szeizmikus mérés bemutatásán. Az olajtársaság Üllő határában mintegy 30 négyzetkilométeren  szénhidrogént keres, a február végén kezdődött, és a vége felé járó méréseket az Acoustic Geofizikai Kft. végzi.

A mérést bemutató sajtóúton elhangzott, hogy a területen nagy valószínűséggel nem földgáz, hanem kőolaj lesz. Homonnay Ádám kiemelte, a vecsési kőolaj-találat felértékelte az Üllő melletti területet, és arra számítanak, hogy eséllyel lehet itt is kőolajat találni. A rendezvényen a Mol szakemberei ismertették, hogy a kutatás folyamatában méréssekkel térképezik fel a földalatti területet.

A kapott adatokat feldolgozzák, kiértékelik, hogy meggyőződhessenek az adott terület lehetőségeiről, ezután következhet a fúrás. Homonnay Ádám elmondta, az üllői területen az adatok feldolgozása három hónapot, kiértékelése újabb három-hat hónapot vesz igénybe, így vélhetően legkorábban az idei év végén lehetne fúrni.

(MTI) 

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik