Mol: ígéretesnek tűnik Üllő térségében a szénhidrogén-kutatás

2023. március 06. 13:49

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D szeizmikus mérés bemutatásán.

2023. március 06. 13:49
null

Ígéretesnek tűnik a szénhidrogén kutatás a Dány koncessziós területhez tartozó Üllő térségében – hangsúlyozta Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója hétfőn az üllői 3D szeizmikus mérés bemutatásán. Az olajtársaság Üllő határában mintegy 30 négyzetkilométeren  szénhidrogént keres, a február végén kezdődött, és a vége felé járó méréseket az Acoustic Geofizikai Kft. végzi.

A mérést bemutató sajtóúton elhangzott, hogy a területen nagy valószínűséggel nem földgáz, hanem kőolaj lesz. Homonnay Ádám kiemelte, a vecsési kőolaj-találat felértékelte az Üllő melletti területet, és arra számítanak, hogy eséllyel lehet itt is kőolajat találni. A rendezvényen a Mol szakemberei ismertették, hogy a kutatás folyamatában méréssekkel térképezik fel a földalatti területet.

A kapott adatokat feldolgozzák, kiértékelik, hogy meggyőződhessenek az adott terület lehetőségeiről, ezután következhet a fúrás. Homonnay Ádám elmondta, az üllői területen az adatok feldolgozása három hónapot, kiértékelése újabb három-hat hónapot vesz igénybe, így vélhetően legkorábban az idei év végén lehetne fúrni.

(MTI) 

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. szeptember 22. 11:23
Főnök gáz van! Na mi? Olajat találtunk!
elégia
2023. március 06. 17:57
Ha találnak olajat, gázt, majd rájuk száll a Schmuck Erzsébet, meg a Tordai Bence, akkor aztán majd jól megnézhetik magukat.
Minnie
2023. március 06. 16:40
Az a körzet ahol dolgozom. Mostmár jó lenne a kezelő-karbantartó csapat létszámnövelése!!!
tintapaca
2023. március 06. 16:18
Azt el is felejtettem, hogy a szén és a fafűtés sokkal olcsóbb, mint a gáz, és a kitettsége is sokkal kisebb. Ráadásul nem biztos, hogy drága központi fűtés kell az olyan településeken, ahol eléggé jövedelem hiányos ember élnek, nagyon jó és hatékony a cserépkályha is. Nem kell hozzá villany, szivattyú és csőhálózat radiátorokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!