Kiszivárgott: a Medián szerint a Mi Hazánk a legnépszerűbb a fiatalok között

2023. március 03. 11:00

Ugyanakkor a szakértő szerint a nagy a hibahatár miatt az első négy párt közül bármelyik kijöhetett volna győztesként.

2023. március 03. 11:00
null

A Medián decemberben készített, egy 1000 fős reprezentatív felmérését, amelynek a pontos adatai eddig csak az ellenzéki pártok bontása nélkül voltak ismertek. Mostanra azonban minden kiderült. A Mi Hazánk a legnépszerűbb párt a fiatalok körében – tájékoztatott a hírről pénteken a Népszava.

Az eredményt elismerte Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója. A lap beszámolt a felmérés pontos eredményéről is. A pártok népszerűségi listáját a harminc éven aluliak körében

a Mi Hazánk vezeti 20 százalékos támogatottsággal.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 19, a Momentum 17, a Fidesz-KDNP 14, a Jobbik 9, a Demokratikus Koalíció 5, az LMP 4, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 4, a Jakab Péter-féle A Nép Pártján Mozgalom 3, a Párbeszéd 2, az MSZP pedig 1 százalékon áll. Egyéb pártok összesen 2 százalékos támogatottsággal bírnak ebben a korosztályban.

A valóság azonban ennél jóval árnyaltabb

A lap tájékoztatott róla, hogy Róna Dániel szerint kevés a különbség az első négy párt között. A Mi Hazánk 20 százaléka és a Fidesz 14 százaléka között is csak látszólag nagy a távolság, hiszen 1000 fős mintáról van szó, a 18-29 évesek esetében ez kevesebb, mint 150 válaszadót jelent.

Tehát nagy a hibahatár, ami azt jelenti,

hogy az első négy párt közül bármelyik kijöhetett volna győztesként.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2023. március 03. 19:20
"a nagy a hibahatár miatt az első négy párt közül bármelyik kijöhetett volna győztesként" Akkor most mit is tudtunk meg? 1. Hogy nem tud egy felmérést lebonyolítani, akinek ez lenne a munkája. 2. A mandiner firkászainak mindegy, hogy mit írnak meg, amíg teljesítik a napi normát.
olajfa1
2023. március 03. 14:44
JA'... hogy "Az eredményt elismerte Hann Endre"... volt az aki "FEJ-FEJ MELLETIT MÉRT... AMIKOR A FIDESZ 2/3-addal győzött!... HáááááT "HAZUDNI CSAK SZÉPEN, AHOGY A CSILLAG RAGYOG AZ ÉGEN... ÚGY ÉRDEMES"!!!...
Gyzoltan
2023. március 03. 14:17
"Kiszivárgott: a Medián szerint a Mi Hazánk a legnépszerűbb a fiatalok között" Ez melyik párt? -párt-kérdésben kissé tájékozatlan vagyok... -az amelyiket a Vona vezet?
Gyugyesz
2023. március 03. 13:26
Toroczkai politikai genezise finoman szólva is nem túl hiteles. Ráadásul a MiHazánk eddigi parlamenti munkája egy nagy nulla. Eggyel több párt hergel a Fidesz ellen. A MiHazánk egy meggyőződés nélküli BALOLDALI párt. A titkos alkuit már biztosan megkötötte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!