Újabb embere hagyta ott Márki-Zayt

2023. március 08. 17:20

Nőnapon jelentette be távozását Hódmezővásárhely jegyzője, Karsai Éva.

2023. március 08. 17:20
null

Lemondott tisztségéről Karsai Éva, Hódmezővásárhely jegyzője – közölte a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdán a közösségi oldalán. 

Karsai ma közölte a döntését,  habár már február 10-e óta felmondási idejét tölti, egészen április 9-ig. A jegyző úgy fogalmazott, hogy  a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést.

Karsai Éva 2021 július 1-jétől töltötte be a posztot. A feladatot azonban már év eleje óta aljegyzőként ellátta, mivel a korábbi jegyző, Tatár Zoltán február 22-én lemondott. A hódmezővásárhelyi városvezetésből január 20-i hatállyal távozott Szabó János alpolgármester,

aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát. 

Rajtuk kívül otthagyta Márki-Zayt  Kis Andrea (MSZP) alpolgármester is. Emlékezetes: az ő leváltását  hódmezővásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség miatt tavaly áprilisban kezdeményezte Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester, de indítványa nem kapta meg a szükséges minősített többséget a közgyűlésben. Ezt követően a polgármester elvonta Kis Andrea feladatköreit, aki végül 2023. február 9-én mondott le.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik