Így (nem) szurkolt az ellenzék a válogatottnak a közösségi médiában

2023. március 28. 12:15

Ránéztünk egy-két ellenzéki politikus Facebook-oldalára.

2023. március 28. 12:15
null

Amint arról a Mandiner hétfőn beszámolt, Bulgária elleni 3–0-ás győzelemmel kezdte az EB-selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott. A történelmi startról, annak eredményéről több politikus is beszámolt a közösségi oldalán.

Az ellenzéki képviselők többségénél viszont, úgy tűnik,

Szoboszlai Dominikék sikere nem ütötte meg az ingerküszöböt.

A Jobbik–Konzervatívok vezetője, Gyöngyösi Márton például a párt 12 pontjáról posztolt, illetve arról, hogy „idén sem hívták meg Magyarországot a demokráciacsúcsra”.

Karácsony Gergely sem szentelt egy posztot sem a magyar válogatott tegnapi sikerének; a városvezető a viharos erejű szél miatt arra kérte a budapestieket, óvatosan közlekedjenek, „gondosan” csukják, zárják az ajtókat, ablakokat.

A Magyar Szocialista Párt társelnöke, Kunhalmi Ágnest sem hatotta meg Szoboszlaiék játéka, ahogy Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselőket, valamint a ferencvárosi polgármestert, Baranyi Krisztinát sem.

Az LMP–Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselői, Ungár Péter és Kanász-Nagy Máté szintén nem posztoltak a magyar válogatott tegnapi játékáról, ám a független Hadházy Ákos mellet a mi hazánkos Novák Előd sem tett ki semmit ez ügyben a Facebook-oldalára.

Komjáthi Imre, az MSZP másik társelnöke viszont megosztotta az M4 Sport bejegyzését, amely szerint „a 39. percben már 3:0 a bolgárok ellen. Hajrá Magyarország!”

Némiképp meglepő módon a momentumos Fekete-Győr András is így tett, korábbi kritikáit félretéve az alábbi felhívást tette közzé: „Szeretjük a jó focit, még inkább, ha három gólt hoz, de leginkább, ha a miénk.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. március 28. 19:49
Van valami furcsa bája annak, amikor a kormányközeli bérfirkászok kisajátítják a nemzeti 11 győzelmét. Gondolom majd a vereség az ellenzék lelkén fog száradni. Hajrá Fradi, hajrá nemzeti válogatott.
Kristály
2023. március 28. 19:42
A buzi bagázs csak a buzulást értékeli.
Palatin
2023. március 28. 18:16
A gyurcsányistáknak még a legkisebb magyar siker is egy tördöfés, egy álmatlan éjszaka, egy gyomorrontás, egy ok a nemzetgyülöletük újabb fellángolására. Az a nap, amikor a magyar válogatott nem kap ki, az unió nem von el pénzeket tölünk, nem gyengül a forint, nem drágul a benzin, Orbán kezet fog valakivel, amikor Magyarországra is süt a nap, amikor egy új nagyberuházás sikeresen lezárul, szóval amikor a magyaroknak jó napjuk van, akkor Gyurcsány, Dobrev és hordájuk a poklok kínját élik át. Higgyétek el ez valóban így van. Ez a DK-féle immanens gyülölet logikája. Tudják, hogy minden kis magyar siker ellenük dolgozik, ezért akarnak a romlásba dönteni bennünket.
Gery Greyhound
2023. március 28. 17:55
Tegnap este Fortnite-oztunk pár cimbivel, az egyik meccset úgy hoztuk le, hogy 30+ killünk volt a végén, szerintem ez már elég komoly eredmény ahhoz, hogy Orbán Viktor személyesen gratuláljon hozzá a Facebookon. Hol tehetek feljelentést, amiért ezt elmulasztotta? (Irónia, még mielőtt valaki faszságokat kommentelne, de képzeljétek, focit leszaró emberként pontosan ugyanilyen fullba tolt kretén faszságnak tűnik a sivalkodásotok is ebben a cikknek nevezen nevezhető valamiben, és ti ezt komolyan gondoljátok... Vagy csak van az a pénz? Nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!