Telex: A következő évtől megtilthatja az ünnepélyes kezdőrúgásokat az MLSZ

2023. március 28. 18:40

Azzal indokolják a tervezett lépést, hogy az elmúlt hetekben rendkívül negatív visszhangot váltott ki a médiában az ünnepélyes kezdőrúgások eltúlzott mértékű terjedése.

2023. március 28. 18:40
null

Körlevelet küldött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenyigazgatója, Vámos Tibor az élvonalbeli és a másodosztályú kluboknak – tudta meg a Telex.

A levél röviden arról szól, hogy a labdarúgó szövetség kezdeményezi a  következő szezontól a meccs előtti ünnepélyes kezdőrúgások megszüntetését, mert ez sehol máshol a világban nem vált gyakorlattá. Mindezt azzal indokolják, hogy az elmúlt hetekben rendkívül negatív visszhangot váltott ki a médiában az ünnepélyes kezdőrúgások eltúlzott mértékű terjedése, álláspontjuk szerint az ilyen esetek komolytalanná teszik a mérkőzés felvezetését, késleltetik a kezdést, nem könnyítik a televíziós forgatókönyv betartását, és baleset veszélyesek is lehetnek.

Az MLSZ arra kéri az érintett 32 klubot a szezon hátralévő részében, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a kezdőrúgás a lehető legrövidebb időn belül történjen meg, a labda ne hagyja el a kezdőkört, a kezdőrúgó a legrövidebb úton, a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

Az egész téma a március 13-i MTK-Diósgyőr meccs miatt került az érdeklődés középpontjába. Itt történt az, hogy a második félidő elején a miskolciak kapusa kétszer is kivédte a kék-fehérek utánpótláskorú és születésnapos focistapalántájának a lövését ( amelyet kezdőrúgás után vezetett rá a kapura). Később a DVTK edzője magára vállalta az ügy ódiumát, és azzal indokolta a gesztust, hogy velük nem beszélték meg előre a forgatókönyvet. Pár nappal később egy másik kapus beengedte ugyan egy kissrác lövését, de itt meg majdnem sérüléssel ért véget a jelenet, miután a fiú elcsúszott.

Nyitókép: You Tube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. március 29. 19:13
"A levél röviden arról szól, hogy a labdarúgó szövetség kezdeményezi a következő szezontól a meccs előtti ünnepélyes kezdőrúgások megszüntetését, mert ez sehol máshol a világban nem vált gyakorlattá." És akkor mi van? Magyar szokás, miért ne lehetne megtartani? Tökömért kell mindig másokat tekinteni etalonnak.
Hyazinth
2023. március 29. 11:27
Én az ünnepélyes szóra helyezném a hangsúlyt. Meg kell adni a kezdőrúgásnak azt a rangot, ami megilleti. Sajnos, vásári mutatvánnyá silányították azáltal, hogy boldog-boldogtalan megvásárolhatja születés- vagy névnapi ajándék gyanánt, a klubok pedig köszönik szépen, és gyarapítják a házikasszát az összeggel. A kezdőrúgás legyen valóban ünnepélyes, kapcsolódjon az adott egyesület vagy település labdarúgással kapcsolatos fontos évfordulóihoz, esetleg egy-egy oda kötődő sportvezető, edző, játékvezető vagy játékos kerek számjegyű születési évfordulójához. Idén például Győrben élhetnének a lehetőséggel, hiszen az ETO 60 éve nyerte első, 40 éve harmadik, 10 esztendeje pedig negyedik bajnoki címét. A három csapat egy-egy képviselőjét meghívhatnák az ÜNNEPÉLYES kezdőrúgás közös elvégzésére. Vácon jövőre lesz a bajnoki aranyérem 30. évfordulója. Az MTK-nál a következő idény első bajnokiján megtisztelhetnék (ha egészségi állapota engedi) a 90. évét augusztusban remélhetőleg megünneplő Bödör Lászlót, a még életben lévő legidősebb magyar válogatott labdarúgót, aki bajnok, KK-győztes és KEK-ezüstérmes volt a kék-fehérekkel. A nemrég 80. esztendejét betöltött Dunai II Antalnak is járna egy ilyen alkalom Újpesten. A Honvédnál Détári lesz áprilisban 60 éves (bár őt pár éve be se engedték a klub akadémiájának megyitójára), Tatabányán pedig Kiprich József szeptemberben tölti majd be ugyanezt az életkort.
DrPepper
2023. március 29. 03:27
Mindezt a nyomorult kis Énok miatt aki nem tudta belőni azt a k. labdát a hétméteres kapuba!
Káj-Ármin
2023. március 28. 21:46
Kisgyerekeknek, pocakos apukáknak, transz és nem-transz anyukáknak a lelátón a helyük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!