Újra Budapest környékén kóborol a Svájcból indult farkas

2023. március 16. 10:10

Tavaly indult útnak az állat.

2023. március 16. 10:10
null

Egy éve indult Svájcból az M237 kódjelű farkas, mely már több hónapja Magyarországot járja. Az állat mozgását a Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport kíséri figyelemmel, a fiatal hímet nemrég a főváros közelében észlelték. A csoport több mint két tucat állat mozgását követi, így tudják a Magyarországon tartózkodó állatot is észlelni.

Az állat február végén jött át hazánkba, amikor is Vas megyében adott jelet magáról, aztán Várpalotára és Mór környékére ment át, ám a legutóbbi információk szerint a Vértesben járkál. David Gerke, a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa szerint a farkas mozgása lelassult, így az állat tartózkodási helyéről tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat is –írja az Origo.

– jelezte Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) kommunikációs szakembere.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Christian Cabron / Biosphoto / Biosphoto via AFP

 

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. március 16. 18:57
Nagyon megijedhetett a "liberalizmustól" ha Magyarországig szaladt... :-D
holnapislesznap
2023. március 16. 17:09
Ez a hír valahogy megmarad bennem... Ember vagyok, a társadalmat (fogyasztói, munkás, stb) szeretem és elfogadom, itt nőttem fel és "városi patkány" vagyok... idézőjelben, de elfogadom és büszke vagyok erre. Még határok között is jogosan és szívesen élek itt emberként. Bár társadalmam szereti az állatkerteket, én nem szívesen járok állatbörtönbe, hogy ketrecbe zárt depressziós elefántokat lássak agóniájuk közben... nekem a város jelenti a szabadságot, az állatoknak pedig a saját, emberek által meghagyott és háborítatlan területük: a VADON... (pedig sem állatbarát, sem állatvédő nem vagyok) Szerencsétlen farkas akkor járna jól, ha egy állatvédő szolgálat altatóinjekció után visszavinné a társadalmába - errefelé magányos lesz, társakat nem talál, néhány emberfajta pedig vadászni fog rá - esetleg elüti egy autó - és otthonra sohasem lel...
Akitlosz
2023. március 16. 16:29
Sohasem észlelték a főváros közelében. A Mandiner hazudik, mert szenzációt hajhászik.
taminol
2023. március 16. 14:39
Ha igaz amit írtak, akkor most valahol a Biatorbágy - Törökbálint -Érd háromszögben lehet egy farkas és ez egyáltalán nem megnyugtató. Szép dolog a természetvédelem, de nem kellene: a.) kilőni? b.) megfogni és visszavinni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!