Orbán Viktor: Továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

2023. március 21. 16:56

A miniszterelnök hangsúlyozta, „Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait”.

2023. március 21. 16:56
null

Orbán Viktor miniszterelnök az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A csütörtök-pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete valamint az energiaügyek szerepelnek.

Orbán Viktor a videókonferencián leszögezte,

Magyarország a béketáborhoz tartozik,

ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza. Ukrajna kapcsán aláhúzta, az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország a világkereskedelmi ügyekben nem a blokkosodás hanem az összekapcsolódás, az összeköttetések fejlesztése mellett áll ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

***

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 22. 01:54
Na persze, de azért a V I L Á G H Á B O R Ú R A SZAVAZUNK fINN-sVÉD csatlakoztatással.
Davidov
2023. március 21. 22:06
Beteg elme, vagy beteg fasz, esetleg mindkettő?
sorivo4
2023. március 21. 19:52
Két opció van: vagy a hazájuktól erőszakkal elszakított kárpátaljai magyarok jogainak maximális biztosítása, vagy vissza Kárpátalja, ha ezzel a feladattal nem birkóznának. De ennél alább nem adjuk. Soha. Akiket erőszakkal elszakítottak tőlünk azoknak minimum a maximális jogokat kell biztosítaniuk, vagy vissza kell térniük ezen területeknek az anyaországhoz, ahová tartoznak. Az utóbbit forszírozza, mert az előbbire nem sok esély, száz éve tiporják az elszakított magyarok jogait a környező országokban, és ennek ideje hangot adni. Jó hangosan. Hogy mindenki hallja. Hárommillió magyart szakítottak el a hazájától 1920-ban és vetettek idegen elnyomás alá, jogaiktól megfosztva. Ami mái napig sem változott. Száz év alatt sem. És ha ezt most nem teszik helyre, egész Európa belepusztul ebbe a bűnbe, amit egykor elkövetett és mái napig fenntart. Egész Európa sorsa múlik most ezen, hogy hogyan bánik az idegenbe szakadt kisebbségeivel. Ahogy a legkisebbel bántok az enyémek közül, azonképpen bánnak majd veletek.
Akitlosz
2023. március 21. 17:48
Talpra magyar,harsan a trombita szó Hí a haza zendül a csend riadó Ősi földön hősök lelke jár Utat mutat a Turulmadár Büszke sereg, mint a vihar tovaszáll Zápor esik, mégse kaszál a halál Rajta magyar, hajrá hát Bármi legyen a földön, egen, védjük a hazát! Árpád ősi földje országunk Ennél szebbet sose találunk Itt virul a földi Mennyország Rajta csupa boldogság Drága fűje, fája virágja Áldott minden búzakalásza Jókedvében adta az Isten Hogy legyen ahová tekintsen Talpra magyar, harsan a trombita szó Hí a haza zendül a csend riadó Ősi földön hősök lelke jár Utat mutat a Turulmadár Büszke sereg, mint a vihar tovaszáll Zápor esik, mégse kaszál a halál Rajta magyar, hajrá hát Bármi legyen a földön, egen, védjük a hazát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!