Kovács Zoltán: Magyarország semmilyen módon nem kívánja kommentálni a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését

2023. március 21. 09:50

Az államtitkár azokra a kijelentésekre reagált, amik szerint Magyarország megvétózta a Putyin ellen kiadott elfogatóparancsot.

2023. március 21. 09:50
null

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a Külügyminisztérium közölte, 

nem vétózta meg a kormány a Putyin elleni elfogatóparancsot.

Közleményükben hangsúlyozták, csak egy olyan állásfoglalást elleneztek, amelyet Josep Borrell akart kiadni az Unió összes tagállamának nevében.

„Ha bármely tagállam nyilatkozatot kívánna kiadni, Magyarország nem fog tiltakozni”

Erre erősített rá Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán  nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. Kovács úgy fogalmazott azokkal a kijelentésekkel kapcsolatban, hogy Magyarország „megvétózta” az EU álláspontját a Vlagyimir Putyin elleni elfogatóparancs ügyében, hogy

„Amennyiben azonban a főképviselő vagy bármely tagállam nyilatkozatot kívánna kiadni, Magyarország nem fog tiltakozni” – zárta a posztot az államtitkár.

Az erről szóló bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 22. 13:55
Moszkovita gyáva szarok vagytok,kedves Zoli..
mamarizsa
2023. március 21. 14:55
Ez az a Kovács, akit beégetett a Chat gpt? Alkalmatlan, hisz fideszes.
Osztap Bender
2023. március 21. 14:32
Szőröském, nem "nem kommentelni", hanem tiltakozni, sőt megakadályozni kellett volna ezt az idióta lépést. Te is ugyanúgy tudod, mint a magyar emberek, hogy ez nem a megoldáshoz vezető út, csak egy további kő a világháborúhoz vezető ősvényen. Csakhogy a bátorság, a becsület hiányzott előjáróidból ennek megtételére. A "nép" (hidd el) támogatta volna a magyar tiltakozást
BettyBlue
2023. március 21. 13:29
Ez nem egy kommentálás???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!