Akik szenvednek a kormányzati rendszer miatt, tegyenek a változásért!

2023. március 09. 10:56

Nagyon várom, hogy a magyar cancel culture engem egyszer felemésszen. Interjú.

2023. március 09. 10:56
null
Steiner Kristóf

„Könnyű neked szeretni azt a Kristófot, aki voltál? Vagy legalábbis nem haragudni rá?

Ugyanúgy, mint Magyarországgal, saját magammal is végbement egyfajta érzelmi evolúció. Szörnyülködtem egy ideig a dolgokon, amiket mondtam, vagy a ruhákon, amiket hordtam, aztán eljutottam ahhoz a felismeréshez, hogy akkor az voltam, most meg ez vagyok. Ráadásul nincsen semmi tragikus abban, ami akkor volt. Ma már abszolút tudok azonosulni a Viva Kristóf-énemmel, sőt hálás is vagyok neki, hiszen nélküle ez a mostani Kristóf sem létezne. Ő kezdte el szétverni a falakat maga körül, és meghozta azokat a döntéseket, amiket én ma már diplomatikusabban intéznék, de ettől még nem haragszom rá. Most negyvenegy éves vagyok, és biztos csinálok olyan dolgokat, amikre majd hatvanévesen azt fogom mondani, hogy a mostani értékrendemmel már másképp csinálnám. Szerintem egyébként jó, ha zavarba tudsz jönni azoktól a dolgoktól, amiket tettél vagy mondtál, mert az egód negatív természetét rombolják, a másokkal való együttérzés képességét viszont erősítik. Hiszen ki ne csinált volna baromságokat élete során? Gyakran mondogatom: nagyon várom, hogy a magyar cancel culture engem egyszer felemésszen.

Miért?

Mert társadalmi párbeszédre ad lehetőséget, ugyanakkor szűri a sleppet. Mindenki csinált élete során olyan dolgokat, amik miatt a cancel culture utolérhetné, függetlenül attól, hogy híres vagy nem híres. Ha ez rejtve marad, elsunnyoghatsz vele életed végéig. De ha kiderül, akkor ott a lehetőség, hogy reflektálj rá: igen, ez voltam én.

Azon elgondolkodtál már, hogy milyen lett volna, ha a közösségi médiának ez a végtelen univerzuma már a vivás korszakodban elérhető lett volna?

Valószínűleg ámokfutottam volna, igen. Bár én már akkor ott voltam a MySpace-n, Draco Tinkerbell néven, amikor az még Magyarországon csak egy nagyon szűk szcénát jelentett. Ráadásul egybevágott azzal a korszakommal, mikor engem ez az egész size zero, heroine chic kultúra elkezdett túlságosan is érdekelni. Anorexiás, bulimiás partikirályfi voltam, és amit a MySpace-n kommunikáltam, arra ma azt mondanám, hogy nem használtam ki a csatornáimat. Hozzá kell viszont tennem, hogy nagyon szeretek a közösségi médiában is határokat feszegetni, ennek hála a Tik-Tok csatornánkat kétszer is törölték, mert túlságosan is szexualizáltnak találták a tartalmainkat. Az Instagramról két-három havonta kerülnek le posztjaink, mert jelentik őket az emberek.
Pedig nem posztoltunk pornográf tartalmakat, de önmagában az, hogy Görögországban meg Tel-Avivban élve szinte folyamatosan félmeztelenek voltunk vagy csókot váltottunk, elég volt ahhoz, hogy felháborítsunk néhány embert. Miért kell mindig mutogatni magatokat? Én így élek, ha felvennék egy pólót, vagy nem fognám meg a párom kezét, csak azért, mert posztolok az Instagramra, az lenne a hazugság. Küldetésemnek érzem, hogy a szexpozitív és testpozitív gondolkodásról is kommunikáljunk a felületeinken, épp azért, mert ezek a platformok abszolút abuzálják a szexualitást, mint témakört. Ezért indítottunk OnlyFans csatornát is, mert ott az is, és mégtöbb is elfér, amit a Tik-Tok vagy az Insta letilt – tudom, ez sokak számára egy pornó platform, Nimrodnak és nekem viszont egy hely, ahol végre abszolút szabadon kommunikálhatunk.”

Nyitókép: Steiner Kristóf Facebook-oldala

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2023. július 27. 06:52
hát steiner mi tutti nem egy kocsmába járunk szivem!
itsipia
2023. április 15. 22:57
drágakisszivemkrisztina:) na pontosan ez történik...:) aki szenved a kormányzatunktól az mind tesz ellene,mind az 1/3......:)
merkur
2023. március 10. 08:53
Búza közt is aranyló hajú Kristófnak: Búzavirág koszorú Itt senki sem szomorú Éljen, éljen hurrá! https://songbook.hu/lyrics/3511/uzenetek-ii https://www.youtube.com/watch?v=8oMXsOcN5lE
sheu
2023. március 10. 01:02
Szép családi élete lehet ennek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!