Elemző: Három hónappal meghosszabbíthatják az árstopokat

2023. március 28. 13:39

Az árkorlátozások hatálya 2023. április 30-ig szól.

2023. március 28. 13:39
null

Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője nyilatkozott a Világgazdaságnak az árstopokkal kapcsolatban. Mint mondta, „korábban volt egy olyan várakozás, hogy április végén a kormány nem hosszabbítja meg az árstopokat, ám sem a miniszter szavai, sem az inflációs folyamatok nem támasztják alá ezeket a vélekedéseket”.

Az elemző szerint még májusban és júniusban is 20 százalék fölött alakulhat a fogyasztói árak emelkedése.

Ha arra a vár a kormány, hogy érezhetően csökkenjen az infláció, az csak az év második felében jöhet el

– fogalmazott Török Zoltán, aki szerint ezek alapján nem kizárt, hogy a kormány még három hónappal, tehát összességében még fél évvel meghosszabbítja az árkorlátozásokat. A Raiffeisen Bank vezető elemzője egyébként megjegyezte: nem jó, ha az árakat ilyen durva intézkedésekkel befolyásolja az állam, ezért jó lenne a korlátozást mielőbb kivezetni. Az árkorlátozások hatálya 2023. április 30-ig szól.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2023. március 28. 17:32
Mondjuk az azért beszédes, hogy a moslékosok jönnek a farháttal, meg a minimál bérrel. Innen látszik a szavazóbázisuk összetétele.
luxusbatar
2023. március 28. 14:18
Mivel nem árulnak árulnak árstopos terméket, ezért veszteségük sem keletkezik. Nem kell a kibaxott kereskedőket félteni!!! Egy se ment tönkre, csak a kibaxott panaszkodás megy. Szóval, maradhat. Amúgy úgy kell csinálni, mint a benzinnél: Este 10-kor bejelenteni, hogy másnap vége. Ellenben tömegnyomor lesz az olajért.
Takarító
2023. március 28. 14:11
Ha arra a vár a kormány,- amire a kormány vár, azt merem remélni , hogy nem jön se el, se ide.
masikhozzaszolo
2023. március 28. 14:01
Nem azért, de ez olyan, mint a kutyalufi. Ha összenyomom a farkát, a szája 3x akkora lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!