Íme, így épül a látványos paksi Duna-híd! (VIDEÓ)

2023. március 23. 23:56

Eddig 22 szerelési egység készült el.

2023. március 23. 23:56
null

A kalocsai ártéri hídon már a korlátokat szerelik, a paksi oldalon pedig zajlik a hídszerkezet tolása a Duna Aszfalt által kivitelezett  hídépítő projektben – számolt be a Magyar Építők.

A lap ismertette, a mintegy egy kilométeres építmény két ártéri hídból és a közöttük épülő mederhídból jön létre Kalocsa és Paks térségében. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában alvállalkozóként a Hídépítő Zrt. is részt vesz.

A Duna felett eddig 22 szerelési egység készült el, melyeken négy zsaluzókocsi dolgozott. A mederbe eddig 31 ezer tonna terméskövet építettek be a szükséges terelőgátak kialakításához, hogy ezekkel mérsékeljék az új hídpillérek terhelését.

A kivitelezés során Duna Aszfalt Zrt. a környezet megóvása érdekében a környező Natura 2000 területre 2021-ben a nemzeti parkok közreműködésével fabeton denevérodúkat helyezett ki – tette hozzá érdekességként a Magyar Építők.

A munkálatokról a Duna Aszfalt egy videót is közzétett, melyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2023. március 25. 05:23
Baranyát is jó lenne kiszabaditani az elzártságbol, amire az ígért mohácsi hid és az ugyanarra menő vasut lenne a megoldas, Szeged felé. Most délről a Dráva, északrol a Mecsek, keletről pedig a Duna zár körbe. Valódi kapcsolat csak Somogy felé van, ami pedig nagyrészt érdektelen, meg a vármegye északi felének Tolnával ami élő. Pest felé sosem lesz igazi kapcsolat S vármegye belsejéből, mert a Meccseken átmenni autóval is közel 30-40 perc, és a vonatnak is kb annyi kell, amíg átegerészi magát. Egyedüli valós kapcsolódás csak Szegedhez lehetne, ha lesz híd és út, arrafelé a terepviszonyok jók, bő egy óra alatt át lehetne érni.
istvanpeter
2023. március 24. 11:09
Na hát, lopott pénzből építenek hidat! A nemzetrontó ellenzék simán vörhenyes kiütést kap!
ami személyes
2023. március 24. 10:18
Várom az ELTE bölcsészeinek véleményét
még fokozza
2023. március 24. 09:44
Egy stadion többet érne ahol lehet kő papír ollózni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!