Az ifjú gyurcsányisták fekete festékkel fújták le Szálasi Ferenc képét a temetőben

2023. március 11. 12:17

Azt írták a Facebook-oldalukon, „nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez”.

2023. március 11. 12:17
null

A DK ifjúsági szervezete fekete festékkel fújta le Szálasi Ferenc képét és a nyilaskeresztet a Farkasréti temetőben. Azt írták a Facebook-oldalukon, „nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez”.

Azt állítják, nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsék,

jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak, aki több ezer ember haláláért felelős.

„A DEL (Demokratikus Lendület – a szerk.) Szálasi Ferenc képével és a nyilaskereszttel is azt tette, amit minden jóérzésű ember tenne, fekete festékkel fújtuk le a XX. századi magyar történelem legsötétebb bűneinek szimbólumait. Amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon!” – fogalmaztak az ifjú gyurcsányisták.

Nyitókép: Facebook/DEL

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moloy
2023. március 12. 10:39
1. Korábban "valakik" kitettek a sír mellé egy útjelző táblát. Engedély? 2. Egy sír megrongálása min. garázdaságnak számít. Feljelentés? (Akár hivatalból is indíthatna a rendőrség vizsgálatot; ilyenkor általában indítani is szokott .)
Bradanek
2023. március 12. 06:13
Halottgyalázás. Tessék mondani, ezek az igazi európai értékek?
tetx
2023. március 11. 20:48
Leszarom szálasit, da eljön az idő az alkesz vezérürütöknel se keressetek jobb helyet egy trágyadombnál, mert úgyis az lesz belőle. Arról meg mi gondoskodunk majd.
Mukesz
2023. március 11. 20:38
Sírokat nem rongálunk! Függetlenül attól, hogy ki melyik oldalon áll, vagy miben hisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!