Balos sajtó megint veri a palávert

2023. február 02. 15:58

Ugyanabból a szájból harsog, hogy több elektromos autó kell, amelyik azt kiabálja, hogy nem kell akkumulátor!

2023. február 02. 15:58
null
Velkovics Vilmos

„Balos sajtó megint veri a palávert, csinálja a politikát:

»Lehazaárulózták a főispánt az akkumulátor-gyűlésen!«

»Orbánék mindent feltettek egy lapra a debreceni gyárral – ha ezt sikerül megakadályozni, akkor menniük kell«

»Ez egy töréspont, ami kétvállra fekteti Orbánt«

Mégis, mi a baj az üggyel balos szempontból???

Az, hogy ugyanabból a szájból harsog, hogy több elektromos autó kell, amelyik azt kiabálja, hogy nem kell akkumulátor!!!

Az a problémájuk, hogy nem tudják jók és rosszak csatájára felosztani a térfelet!

– Mert kell a munkahely? kell

– Tiszta az üzem? tiszta

– A németek ott kint szeretik? igen

– Üvölt az idős néni a közmeghallgatáson, hogy »itt majd pacsálják a vizet, hozzá meg 50 éve nem vezetik be« – hülyeség? Persze

– Elmegy a BMW ha nem lesz akksi? el

– Ha nem lesz gyár, jobb hely lesz Debrecen? nem, rosszabb!

– Ha elmennek a kínaiak visszaadják a támogatást? Nem

– xenofób a sztori? A közmeghallgatáson üvöltik, hogy ne jöjjenek ide idegenek? – igen, ami balos szemszögből vállalhatatlan…

Akkor pontosan mi is a baj????

De akkor meddig fog tartani ez a cirkusz? ha az Árnyékkormány nem tud hasznot húzni belőle akkor nem sokáig. De még dolgoznak rajta...”

Nyitókép: YouTube

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. február 03. 00:34
Nem csodálkozom... Ahol egy fasz (feket-győr) kijelenti, hogy a napelem az tulajdonképpen egy mini atomerőmű, ott bármi (!) megtörténhet.
luisbathhelena
2023. február 02. 19:23
Mi ebben a meglepő Libfasisztániában az elektromos autó aksi nélkül megy. Lehet, lignittel...
LancelotDuLac
2023. február 02. 18:58
"Balos sajtó megint veri a palávert" - neked meg Orbán veri a szádba a farkát minden este, hogy jól aludj!
Pierre
2023. február 02. 16:54
kiindulasnak itt van ez, NER-patkany, mar azon az elsodleges gyalazaton tul, hogy a maffiaallam nem kerdezi meg az ott eloket, hogy akarnak-e akkumulator gyar mellett elni: "Ezzel jár itthon egy akkumulátor gyár: - Lítium és n-metil-pirrolidon nevű oldószer a levegőben és a környékbeli kutak vizében. (Megtörtént, bizonyított eset: Göd, Samsung gyár) A lítium nehézfém-mérgezést, az NMP oldószer, pedig magzatkárosodást okoz és bőrön keresztül felszívódik. - Napi 15 500 000 liter vízfelhasználás! "A telephely ivóvíz igénye max. 15500 m3/nap és kb. 1500 m3/h értékek közötti tartománnyal jellemezhető, a szolgáltató a Debreceni Vízmű Zrt." - ez szerepel a hivatalos biztonsági jelentésben. A CATL korábban kijelentette, hogy kizárólag kristálytiszta, ivóvíz minőségű rétegvizet hajlandó felhasználni a gyártáshoz. A gödi Samsung gyár jelenleg 27000 liter vizet használ fel naponta, ami egy Kecskemét méretű város vízfelhasználása! - A CATL kínai vállalat, a megtermelt profitot kivinné az országból. - Az itthoni akkumulátor gyárakban a munkavállalók több, mint fele külföldi vendégmunkás. Jellemzően ők sem dolgoznak néhány hónapnál többet a gyárban uralkodó körülmények miatt. Az ott dolgozók vérében havonta ellenőrzik a nehézfém koncentrációt. - Az akkumulátor gyártás kiemelt veszélyességi fokú tevékenység, az itthoni akkumulátorgyárakban többször is volt mérgezés, vagy tűzeset, több tucat ember súlyosan megsérült. A tervezett CATL gyár baleseti hatásövezetébe Debrecen is beletartozik! - A Magyar Állam 250 milliárd forinttal támogatja a CATL-t az adófizetők pénzéből, hogy elindítsa a gyártást. - A CATL szén-dioxiddal terhelné a környezetet: "az évente kibocsátásra kerülő CO2 becsült mennyisége 288 000 t/év" írja a környezeti engedélyezési dokumentáció. Azaz 288 000 000 kg/év. Az akkumulátor gyártás Gödön több, mint 12 millió kg szén-dioxid kibocsájtásával járt 2020-ban. (pontosan 12 690 745 kg) - A CATL már évek óta próbálja ezt a gyárat elhelyezni Kelet-Európában, de a környékbeli országok mind visszautasították (nem véletlenül)...."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!