Orbán Balázs: Először tűzszünetre, majd béketárgyalásokra kellene fordítani az energiát

2023. február 20. 21:42

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint ebben jelenleg az európai országok nagy része mást gondol.

2023. február 20. 21:42
null

Orbán Balázs volt a HírTV Napi Aktuális című műsorának hétfő esti vendége, ahol a fő téma Orbán Viktor szombati évértékelője és a háború volt.

A miniszterelnök szombaton tartotta 24. évértékelőjét, melynek mottója a „béke és biztonság” volt. A kormányfő politikai igazgatója elmondta, 

sajnos nagyon benne van a pakliban, hogy hosszú hónapokig, akár évekig tartó háborús konfliktusra kell berendezkednünk.

A politikus ezt rendkívül veszélyesnek nevezte, szavai szerint a háború nem sakkjátszma, hanem „egy emberek által vívott –természetesen a háttérből kormányok által irányított –, de nem tökéletesen menedzselhető, kézben tartható tevékenység, egy borzalmas tevékenység”.

Orbán Balázs kifejtette, az eszkalációs spirált mindenképpen el kell kerülni. Leszögezte, először tűzszünetre, majd béketárgyalásokra kellene fordítani az energiát,

de ebben jelenleg az európai országok nagy része mást gondol. 

***

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. február 21. 12:04
Ha valaki betör a házunkba, és megver, kirabol, felgyújtja a szobáinkat, megerőszakolja a családtagjainkat, akkor az a leghelyesebb, ha tevőleges ellenállás helyett a békét szorgalmazzuk. A béke szép és nemes dolog. Mindenkienk törekednie kell rá, még ha bele is döglik.
Lajoss
2023. február 21. 09:30
Először ki kell takarodni Ukrajna területéről az agresszornak,minden csak ezután következhet.
gekk
2023. február 21. 07:00
Orbit bekopogott már a gazdájához, hogy ne lövöldözzön többet? Mert akkor a tűzszünet meglenne. Eléállt azzal, hogy vonuljon vissza? Mert akkor béke lehetne. Vagy csak semmitmondó szövegekkel kell etetni a hazai közönséget? Már aki hisz ezeknek a korrupt tolvajoknak.
LancelotDuLac
2023. február 21. 03:24
Orbán Balázs: Először tűzszünetre, majd béketárgyalásokra kellene fordítani az energiát XDDDDD mondjad az orosznak, hogy álljanak le ne lövöldözzenek. - seggfej hiába okoskodsz itt, te gané!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!