Se megtakarítása, se adóssága nincs Jakab Péternek

2023. február 01. 07:20

De lakás, ingóság sincs a baloldali politikus nevén, aki már nem él egy háztartásban feleségével.

2023. február 01. 07:20
null

Már nincs meg Jakab Péternek az a 106 négyzetméteres lakása, amelynek felerészben korábban a politikus volt a tulajdonosa – derült ki a vagyonnyilatkozatából. (Más lakás, ingóság sincs a nevén.)

A dokumentumból egyébként az áll, a Nép Pártján Mozgalom vezetője már nem (!) él egy háztartásban eddigi feleségével, a gyerekeivel viszont igen.

Habár a baloldali politikus korábbi (tavaly májusi) nyilatkozatában még az szerepelt: a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó készpénz állománya 3,9 millió forint; ez a mostani nyilatkozatban már nincs feltüntetve.

Ahogy más megtakarítás sem szerepel vagyonnyilatkozatában;

illetve érdekesség az is, a korábbi, közel nyolcmilliós hitelét is sikerült törlesztenie Jakab Péternek.

Az országgyűlési képviselőknek, a nemzetiségi képviselőnek és a nemzetiségi szószólóknak a jövőben ismét kötelező – nemcsak a megbízatás keletkezésekor, hanem – január 31-ig, valamint a megbízatás megszűnésekor is új típusú és tartalmú vagyonnyilatkozatot tenni. Emellett ismételten csatolni kellett a vagyonnyilatkozathoz a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, gyermekek vagyonnyilatkozatát is. Az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók az új szabályoknak megfelelően első ízben – a 2022. november 1. napján fennálló állapot szerint – 2023. január 31-ig tettek nyilatkozatot, amelyhez csatolják a családtag vagyonnyilatkozatát is.

 

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. február 01. 21:41
A proli.
amca
2023. február 01. 20:54
A tschorók tschorója. A senkik senkije. A zerok nullája. Irány Bangóné, meg a többi 0.0000 után.
pollip
2023. február 01. 12:08
Én nem hiszem, hogy a három gyerek anyukája nem él együtt a három gyerekével és Jakab neveli őket.
llnnhegyi
2023. február 01. 11:09
A "mikro adományok" még nem érkeztek meg hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!