Magyarország sikermodell – Szalai Zoltán MCC-főigazgató a Weltwochében

2023. február 22. 11:43

A svájci Weltwoche című lapba írt véleménycikket az MCC főigazgatója, a Mandiner hetilap főszerkesztője a magyar politikáról.

2023. február 22. 11:43
null

Sok nyugat-európai véleményvezér fókuszál manapság Magyarországra, Orbán konzervatív kormányzását Európa-ellenesnek, diktatórikusnak és idegengyűlölőnek ábrázolva – kezdi a svájci Weltwoche lapban megjelent cikkét Szalai Zoltán. Illiberális demokráciáról beszélnek, miközben a valóságban a magyarok a keresztény, nyugati értékeket, az EU külső határait védik, és egy szabad, szuverén és önbizalommal teli ország polgárai. Hogyan lehet ezt az ellentmondást feloldani? – teszi fel a kérdést Szalai. A szerző szerint Orbán a politikájával a magyar választók nagy részét képviseli, ahogy a konzervatív kívánalmaknak is megfelel. Ezzel Orbán kormánya lett a zöld és balliberális mozgalmak kedvenc ellensége Európában és különösen Németországban. Andreas Rödder, a mainzi egyetem neves konzervatív történésze szerint a magyarok a balos identitáspolitika ellenképei.

Orbán negyedszer nyert kétharmaddal, ami sok nyugatit felzaklatott.

Ők Magyarországot fenyegetőnek találják, mert példát mutat arra, hogy a konzervatív politika találkozik az emberek nézeteivel. Emiatt aztán mindig hevesek a magyar kormányfő elleni támadások.

Szalai Zoltán szerint Orbán hűséges marad a saját politikájához, ami meggyőző a választók nagy többsége számára – és politikája Magyarországot szolgálja.

Emiatt is lehetséges, hogy Magyarország végül gyakorlatilag érintetlen maradt a 2015-ös migrációs válság negatív hatásaitól: a kormány megvédte a határokat, és maga döntötte el, kikkel szeretne az ország együtt élni.

A magyarok érzékenyek a szabadságukat, szuverenitásukat és életmódjukat fenyegető veszélyekkel szemben.

Az EU kötelező migránskvótáinak ötlete csak felerősítette a szabadságvágyukat.

A Covid-járvány idején Magyarország minden elérhető oltást bevetett a lakosság immunizálására, majd amint lehetett, visszaállította a korlátozások előtti szabadságot. 2021 májusától már alig voltak korlátozások, ami javította az életminőséget, és fellendítette a gazdaságot.

Az Orbán-kormány első célja 2010 után az volt, hogy a szocialisták katasztrofális kormányzása után növelje a foglalkoztatást és a jólétet. Rendezni kellett a lakosság eladósodottságát, reformálták az adópolitikát, csökkentették és egyszerűsítették az adókat.

A legnagyobb eredmény a teljes foglalkoztatás elérése lett egymillió új munkahellyel és a jövedelemadózó személyek számának 4,6 millióra növelésével. Ez párosult egy jelentős infrastruktúra fejlesztéssel, értékes beruházásokkal és a széles sávú internet kiépítésével.

Szalai Zoltán arról is írt: Magyarország demográfiai fordulatát nem bevándorlással, hanem a születésszámok növelésével kívánják elérni. Adócsökkentéssel támogatják a családokat, különösen a fiatal nőket. És

ahogy a migrációs politikában, úgy a családpolitikában is a magyar kormány számíthat a baloldali szavazók nagy részére is

– ami aztán a választási eredményeken is látszik.

Szalai Zoltán hangsúlyozza: a magyarok meggyőződéses Európa-pártiak, egy szabad Európában szeretnék élvezni a szuverenitásukat, járni a saját útjukat, fentről és kívülről érkező leckéztetések nélkül. És részt is kívánnak venni Európa alakításában, a saját társadalomképüket is igyekeznek behozni a vitákba. A korábbi diktatúrák megtapasztalása, a szabadság melletti kiállásuk és mostani sikeres politikájuk arra predesztinálja a magyarokat, hogy mintául szolgáljanak mások számára – zárja cikkét az MCC főigazgatója.

 

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
taschental
2023. március 12. 07:11
Nagyon jó írás! Több helyen kellene elmondani a valóságot hazánkról!
kelemikes
2023. február 22. 18:00
https://mandiner.hu/cikk/20230222_cseh_lap_v4_b9_magyarorszag
kelemikes
2023. február 22. 16:07
Katasztrofális népességfogyás Magyarországon - Sosem látott válság felé sodródunk? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230222/katasztrofalis-nepessegfogyas-magyarorszagon-sosem-latott-valsag-fele-sodrodunk-598284
zorroro
2023. február 22. 15:39
Egy ilyen promóért mennyit kér a Weltwoche?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!