Bezöldítenék a budapesti házak falait

2023. február 01. 12:23

Erre azért van szükség, mert bizonyos városrészekben kevés a zöldfelület.

2023. február 01. 12:23
null

A Fővárosi Önkormányzat 50 millió forint támogatást nyújt annak kapcsán, hogy zölddé váljanak az épületek külső falai – tájékoztatott kedden a BudaPestkörnyéke.hu. A lap szerint a zöldhomlokzatok kialakításával szeretnék orvosolni azt, hogy bizonyos városrészekben kevés a zöldfelület. 

A Fővárosi Önkormányzat szerint ott, ahol sor kerül az épületek külső falainak növényesítésére, sokkal hűvösebbek lehetnek nyáron a szűk belvárosi utcák. A lap hozzátette, hogy a budapesti társasházak mellett lakásszövetkezetek és intézmények is pályázhatnak. Ráadásul családi házak sincsenek kizárva a pályázók köréből. A pályázat kritériumai között szerepel, hogy a pályázónak a kivitelezés után

legalább öt éven keresztül gondoskodnia kell a kialakított zöldfelület fenntartásáról.

Fontos tudnivaló, továbbá hogy amennyiben a közterület nem fővárosi tulajdonú, akkor az érintett kerülettől elvi támogató nyilatkozat beszerzésére van szükség. A pályázatok benyújtásának határideje február vége.

A nyitókép csak illusztráció. Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. február 06. 09:03
van pénz!
Odone Ricci
2023. február 02. 10:00
Régebben borostyánnal futtatták be az épületeket. Szép ugyan kivülről, de nedvessé teszi a falakat és ha tatarozni kell, akkor igen keserves leszedni, mert a borostyán csápjai szinte belefúródnak a vakolatba. A balkonokon vagy az ablakpárkányon lehet zöld, akár örökzöld növényeket tartani, gondozni, valamint a járdákon fákat ültetni, ha van rá hely. Sokszor autók parkolnak a járdákon, alig lehet mozdulni. A már meglévő fákat pedig az augusztusi szárazságban öntözni, gondozni kell, mert kiszáradnak.
csulak
2023. február 01. 20:11
egy ujabb baloldali folosleges penzkidobas! 1 ev mulva mind leszaradva fog logni !
Zsolt75
2023. február 01. 19:34
Aztán locsolhatják a drága, magyar ivóvízzel. Tiltakozás lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!