Feketeöves maffiózókat kapcsolt le a TEK Zuglóban (Videó)

2023. február 10. 16:09

Éjszaka fogta el a KR NNI, a TEK és a KR bevetési egység segítségével azt a két férfit, akiket zsarolással gyanúsítanak.

2023. február 10. 16:09
null

Éjszaka fogta el a KR NNI a TEK és a KR bevetési egység segítségével azt a két férfit, akiket zsarolással gyanúsítanak. A fenyegetést egy üzleti partnerük kapta, a kilátásba helyezett erőszak pedig a sértett családjára vonatkozott. A zsarolás tárgya többmillió forint volt –adta hírül a rendőrség

A tájékoztatás szerint az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette: az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart ugyanis haszonért értékesíteni. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy hogy megzsarolták. 

A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott többmillió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor mind őt, mind a családját bántani fogják.

A kilátásba helyezett erőszakot példákkal is nyomatékosították számára.

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítőinek gyors és szakszerű reagálása okán már nem került sor. A 44 és a 48 éves budapesti férfit 2023. február 9-én éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának a segítségével elfogták. A fiatalabbik férfit Budapesten, XVIII. kerületi lakásában, míg társát a főváros XIV. kerületében, az utcán.

D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A sértett és családja biztonsága érdekében a KR NNI a továbbiakban is minden törvény adta lehetőséggel élni fog.  

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2023. február 10. 17:36
Úgy megörültem, a cím alapján , gondoltam végre felszámolták a szoci- libsi bandát..
Hessami Ahmoud
2023. február 10. 17:09
Fehérbűnözés?
nempolitizálok
2023. február 10. 16:43
Hoppá, csak nem a ballibsi frakció Horváth Csabával?
teljesenertelmetlen
2023. február 10. 16:38
:)))))))))))) Az egyik percben még nagy arccal feszít a béemvében, a következőben meg már nyomják bele az arcát a hideg aszfaltba. Felejthetetlen érzés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!