'56-os emlékművet rongált meg két fiatal, milliós a kár

2023. január 31. 14:33

Kalapáccsal verték le az épület homlokzatára elhelyezett szimbolikus bronz puskagolyókat.

2023. január 31. 14:33
null

Az V. kerületi Kossuth Lajos téren található Véres Csütörtök-emlékművet szemelte ki magának két fiatal 2023. január 24-én délután Budapesten – olvasható a rendőrség honlapján. A felújítás alatt álló épület homlokzatára elhelyezett bronz puskagolyók közül tizenegy darabot vertek le egy kalapáccsal, majd a zsákmányt zsebre tették. A bűncselekményt az épület biztonsági szolgálatának munkatársai észlelték, és a két fiatalt feltartóztatták.

A helyszínre érkező XIII. kerületi rendőrök a 24 éves K. Csabát és a 24 éves K. Viktort elfogták, majd tőlük a bronz puskagolyókat – amelyek értéke több mint egymillió forint – lefoglalták.

A rongálással okozott restaurálási költség körülbelül 10 millió forint. 

A két férfit az V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. 

Az esetről videófelvétel is készült:

Nyitókép: Police.hu

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2023. január 31. 20:55
Amikor azt írja, fiatal, úgy kell olvasni, cigány. A cigó melósok ott dolgoznak a sarkon, a trolimegállónál, valamelyik zseni kitalálta, hogy lopják el a bronzot. Az ilyeneket le kell vinni az alagsorba, alaposan elverni egy telefonkönyvvel, aztán kuss vissza dolgozni.
Odone Ricci
2023. január 31. 20:10
Fizessék meg a kárt.
olvaso9
2023. január 31. 19:56
Azért érdekelne ezeknek a 24 éves embereknek a véleménye... Mit tudnak 56-ról? Tudták-e, ezek a golyók mit jelképeznek és mi történt a Kossuth téren azon a csütörtöki napon? Csak a fém értékét ismerték? Szóval, ismerni kellene a motivációt, mert ebből sok minden következik. Ez igenis társadalmi ügy, nem lehet szó nélkül hagyni...
afium
2023. január 31. 18:45
És aki felvette a jelenetet, nem tudott volna közbeavatkozni? Csak nem lájkgyűjtésre hajtott? Esetleg nem lett volna ilyen nagy a kár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!