Szijjártó Péter: Ne engedjék átverni magukat!

2023. január 10. 18:51

A külügyminiszter Magyarország energiaellátásáról nyilatkozott.

2023. január 10. 18:51
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerb kollégáját fogadta kedden. A közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón szóba került Magyarország földgázellátásának a kérdése is. Szijjártó leszögezte: a tározók töltöttsége jelenleg az éves felhasználás 42 százalékát fedezi hazánkban, míg az európai átlag mindössze 21 százalék.

– mondta.

Rámutatott, hogy ha a kitárolás üteme csökken, az azért történik, mert az ipar kevesebb földgázt használ fel, nem pedig azért, mert pár hónap alatt óriási szél-, víz- és hőerőművek épültek. „A földgáz-felhasználás radikális csökkenése a gazdasági recessziót vetíti előre” – fogalmazott.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. január 11. 13:47
Egy kérdés: Hány energetikai mérnök ül az EU-Parlament képviselői között ?
Andras zoli
2023. január 11. 08:27
Ez egy Amerika és Oroszország közötti háború, csak ezt a háborut íróasztal mögül vivják meg, az hogy Ukrajnába háború van az csak figyelem elterelés és probáják a médiát, piacokat ezzel befojásolni.Ez már egy más tipusú háború, Amerika kinyilvánitotta ha nem velem akkor ellenem vagy! Szomorú hogy a világ és a politikusok idáig sülyedtek!!!!! Minden más Európában csak szinjáték!
-Zsolt-
2023. január 10. 20:59
A miniszter úrnak a profilja nem az erőssége. Inkább ne tessék ilyen Nagy Testvérre hajazó, pszichedelikus, ijesztgetős képeket kitenni! És ne tessék félni, nem hagyjuk magunkat átverni! Nem nézünk közmédiát.
Akitlosz
2023. január 10. 20:29
"Szijjártó Péter: Ne engedjék átverni magukat!" Akkor ne higgyünk a Fidesz propagandának? Nocsak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!