A DK-s budapesti önkormányzatok feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

2023. január 05. 13:30

Novák Előd szerint szánalmas magyarázkodás, hogy ezen önkormányzatok perelni készülnek az Orbán-kormányt.

2023. január 05. 13:30
null

A Demokratikus Koalíció (DK) által vezetett budapesti önkormányzatok feloszlatását kezdeményezte a Mi Hazánk a fővárosi kormányhivatalnál csütörtökön. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, frakcióvezető-helyettese a kormányhivatal előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a központi költségvetésből biztosított rezsitámogatásról szóló egyeztetésre el sem ment hat, többségében a DK által irányított kerület vezetője,

A DK-s politikusok ráadásul egymásban sem bíznak, ezt mutatja, hogy közösen akartak tárgyalni a rezsitámogatásról a kormánybiztossal, mert „valószínűleg attól féltek”, hogy kijátsszák őket egymás ellen – mondta Novák Előd. 

„Az Amerikából érkező milliárdokat nem szégyellték elfogadni”

Az ellenzéki politikus szánalmas magyarázkodásnak nevezte azt a kifogást, hogy ezen önkormányzatok perelni készülnek az Orbán-kormányt, mivel

ennek semmi jogalapja nincs.    

A Mi Hazánk alelnöke úgy fogalmazott, ezek a politikusok a közösség pénzéről lemondanak, de „az Amerikából érkező milliárdokat nem szégyellték elfogadni a közös kampány finanszírozására”. Novák Előd szégyennek nevezte azt is, hogy a Fidesz helyi politikusai sem tettek semmit azért, hogy az állami rezsitámogatáshoz juttassák ezeket a kerületeket. Szecsődi Patrik, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy politikai harc áldozata lett Újbuda, mert a baloldali városvezetés – azzal, hogy részt sem vett az egyeztetéseken – fontosabbnak ítélte a pártpolitikát, mint a kerület lakóinak érdekeit.

Pénzt „osztogat" a kormány, Gyurcsány emberei erre pert indítanak a kabinet ellen

2022 őszén minden, tízezernél több lakossal bíró település vezetésével kezdeményezett egyeztetés a kabinet annak érdekében, hogy áttekintsék a megnövekedett energiaárak által okozott tehernövekedést. A kormány bekérte az önkormányzatoktól a működésre vonatkozó költségvetési számokat, illetve azokat a terveket, amiket a helyhatóságok számára előírt 25 százalékos megtakarítás érdekében dolgoztak ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2023. január 06. 13:57
Ó fiúk! 13 év alatt annyi mindenről kellett volna egyeztetni, erről pl. nem, mert ti vettétek el a pénzt, pontosan tudjátok, h mennyit, így azt is, h mennyi hiányzik az önkormányzatoknak. A rezsicsökkentés hablatyba belefulladtatok (ezt ti mondjátok, meg a költségvetés), arról mit kellet volna egyeztetni? Novák! Amúgy meg a Mi Hazánk a szégyen, meg az asszisztálásotok!
II.baljoska61
2023. január 05. 16:26
Lopkodja még a szivárványos zászlókat ez a provokátor?
madar299
2023. január 05. 15:44
A DK "kommunikációját" még Háry János is megirigyelné !
LancelotDuLac
2023. január 05. 15:34
na, ennek mi a fasz kell, - egy új betyársereg? vagy raktárkoncert? XDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!