Több médium sem hajlandó elárulni, kapott-e támogatást külföldről

2023. január 18. 13:57

Csupán az ATV reagált a Transzparens Újságírásért Alapítvány kérdéseire.

2023. január 18. 13:57
null

A Transzparens Újságírásért Alapítvány kérdésekkel fordult több médiumhoz is, hogy megtudják, az elmúlt években érkezett-e hozzájuk bármilyen pénzügyi támogatás külföldről. Állításuk szerint a felkeresett médiumok közül egyedül az ATV válaszolt a kérdésekre érdemben. Ők azt írták, hogy nem kaptak külföldi forrást az elmúlt években, valamint leszögezték, hogy az ATV egy magyar tulajdonú magántelevízió, amely magyarországi hirdetésekből és előfizetői díjakból él.

Az alapítvány szerint azért jelentős a kérdés, mert ha Magyarországon jelentős számban megjelennek olyan médiaszereplők, amelyek a külföldi pénzügyi támogatásoknak köszönhetően életképesek csupán, erősen torzul a hazai médiapiac.

Az elmúlt napokban írtunk róla, hogy az európai baloldal finanszírozza a Nyugati Fény elnevezésű DK-közeli portált. Nem ez az első eset az elmúlt hónapokban, hogy a baloldali média finanszírozása mögött felsejlik a külföldi beavatkozás árnya. Nemrégiben járta be a magyar sajtót a hír, hogy a Telex amerikai pénzből indít Akadémiát.

Nyitókép: Transzparens Újságírásért Alapítvány

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. január 18. 18:45
Én ha nagyon gonosz, multimilliárdos befektető lennék, akkor nem fektetnék be százmilliókat abba, hogy a Fidesz újabb és újabb kétharmados győzelmekkel alázza a protezsáltjaimat. T.i., ha a moslékos sajtóba, lopcsányos szennyportálokba tesznek pénzt, az csak a Fideszt erősíti.
APESZ72
2023. január 18. 16:40
ok
korona.2.0
2023. január 18. 15:25
Akinek pénze, vagyona van, annak hatalma is van. Akinek sok pénze van, annak nagy hatalma van. Akinek nincs pénze, teli van adóssággal, az szolga, sőt rabszolga. És a sorsa reménytelen, a gazdagtól függ. Az első milliárdodat úgy szerezd, hogy az tisztességesnek LÁTSZON.
Gullwing
2023. január 18. 15:07
Hazudnak, ezért külföldi pénz kapnak, megint hazudnak megint pénzt kapnak.....és ez megy már évtizedek óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!