Végső nyugalomra helyezték Mátészalkán Baumann Pétert

2023. január 26. 14:46

Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát családja és barátai kísérték utolsó útjára.

2023. január 26. 14:46
null

Mátészalkán helyezték örök nyugalomra csütörtökön 13 órakor Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. 

Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát Magyarország belügyminisztere, hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki – számolt be a Hír TV.

Mint ismert, a rendőrgyilkosság egy emberként rázta meg az országot. Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság kötelékében teljesített szolgálatot körzeti megbízottként. A r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy XI. kerületi társasházban.

Próbaideje alatt gyilkolt Sz. Szilárd

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az elkövető Sz. Szilárd büntetett előéletű, erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték. Amikor megkéselte a rendőrt, akkor is épp próbaidőn volt egy másik ügy miatt.  

A férfi letartóztatása során zavartnak mutatkozott. A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap délelőtti határozata alapján 30 napra letartóztatták. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki fogvatartása helyéül.

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2023. január 27. 12:06
.....szerintem tisztességgel el lett temetve...remélem nem válik sűrű gyakorlattá....
Igazszó
2023. január 26. 20:16
Írtam, hogy nem tanultak semmit a sünök a balfasz társuk halálából, mert olyan sötétek, mint a föld. Itt a következő agyhalott cigóőr, amit a cigány megszúrt: Egy rendőr 2023. január 25-én este azért jelent meg egy Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant. A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú "fiú" a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól, és megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor testi kényszert alkalmazott vele szemben, melynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a "fiú" bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni. A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú "fiú" őrizetét, és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt - közölték honlapjukon. Forrás: https://kuruc.info/r/2/254406/
Hajni37
2023. január 26. 20:00
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerúen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásaira alapoztak akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET hogy ne vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
akkor ki
2023. január 26. 18:41
Nyugodjék békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!