Bodrogi Gyula elmondta a véleményét a Margitszigeten kilőtt vaddisznó ügyében

2023. január 05. 19:42

A Nemzet Színésze szerint az állatot megzavarhatták, esetleg vadászatban megsérülhetett.

2023. január 05. 19:42
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerda este lezárták a Margitszigetet, miután többen is bejelentést tettek egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznóról a hatóságoknál.

Valamivel öt óra előtt végül feloldották a forgalomkorlátozást. A rendőrség akkor azt írta, hogy a terület átvizsgálása során nem találták a vaddisznót, a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet.

A rendőrség este azt közölte az MTI-vel, hogy a továbbra is a helyszínen járőröző rendőrök hét órakor jelentették, hogy

egy vadász a Duna-parton három lövéssel kilőtte a vaddisznót, a tetem a Pest felőli oldalon elmerült a folyóban.

Megzavarhatták az állatot

A történtek kapcsán fejtette ki véleményét a Borsnak Bodrogi Gyula. A színész, aki gyermekkora óta „szenvedélyes vadász”, a lapnak elmondta, „normális esetben egy vadonélő állat nem megy lakott területre, kerüli a zajt és az emberek közelségét. Kivéve persze ha éhes és táplálékot keres, de ezt ebben az esetben kizárhatjuk, hiszen annyira enyhe az idő, hogy bárhol táplálékhoz jut a természetes élőhelyén is. A meglátásom szerint

Szinte biztos vagyok benne, hogy ez volt az oka annak, hogy a természetes ösztöneivel szemben” – magyarázta a Nemzet Színésze.

„A vadász nem élvezetből öl”

Bodrogi azzal folytatta: „biztos vagyok benne, hogy felkészültek a vadászok arra is, hogy altató lövedéket kap, de amikor meg kellett hozni a végső döntést,  körülményeket megvizsgálva a lehető legnagyobb biztonságra törekedtek. A vadász nem élvezetből öl” – húzta alá a színművész.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. január 08. 11:43
Ez a szerencsétlen vaddisznó a Margit-szigeti kis állatkertből szökött meg, mert az őrzésére nem volt pénz, ez meg éhes volt és kiásta magát. Figyeljétek meg, a vizsgálat után hetek - hónapok múlva olvasni fogunk róla. Vagy nem.
etymon
2023. január 08. 01:46
"A vadász nem élvezetből öl" Leszögezem: a "vadász" (az az emberi lény, amely bizonyos esetekben vadászként jelenik meg egy emberi genommal bíró társadalomban) mindig é_l_v_e_z_e_t_b_ő_l öl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez akszióma Gyuszi művész úr, te kretén barom...
bagira
2023. január 08. 00:52
Érdekes egy dúvadért hajba kapnak védik pedig emberlakta területen veszélyes , közben az európai fehér embert gyilkolják . Hát igen a brüsszeli törvények éppen csak az eus fehér ember védelméről nem szól . Európára rászabadítják a betolakodókat több mint 500 európait legyilkoltak , senki nem emel szót . Ukrajnát fegyverrel pénzel tömik az népirtás . Az embernek annyi értéke sincs mint egy dúvadnak, fogyóeszköz.
Hedvig58
2023. január 06. 19:46
Bocsánat, hosszan írtam, de a vadászat kimaradt. A meőgazdasági termények biztonságos termeléséhez feltétlen szükség van vadgazdálkodásra. Hiába próbálkozunk a szabadban bármit megtermelni, ha a kordában nem tartott mérhetetlen nagyszámú vadállomány mindent tönkretesz, kitúr, lelegel. Tudomásul kell vennünk, igenis szükségünk van arra, hogy megvédjük a létfenntartáshoz szükséges terményeinket, mint ahogy a kedvtelésből vadászó embereknek is muszáj lesz tudomásul venniük, hogy a vadászat nem annyiból áll, hogy kimegyek és 1 óra alatt meglövöm a hatalmas szarvasbikát a gyönyörű aganccsal ( mert annyi van belőle, hogy ha nem akarok is belebotlom) hanem esetleg napokig vagy hetekig ki kell járni minden este, hogy meglőhessem amit és amilyet szeretnék. Ez a szép a vadászatban, és ez a normális. Ehhez viszont nincs szükség ilyen abnormális mennyiségű vadra. Annak a világnak, hogy egyes vadászok elé szinte odahajtják a mérhetetlen mennyiségű vadat, csak meg kell húznia a ravaszt, legyen már végre vége! Tudomásul kell vennünk, hogy az ember az első, de szeretettel és felelősséggel kell gondoznunk az élővilágot, és fenntartható módon kell élnünk, ahogy a szüleink nagyszüleink tették, különben mi is elpusztulunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!