Remélem, hogy Pankotai Lili elveszíti a pert

2023. január 23. 16:38

Ez fontos tanulsággal szolgálna neki.

2023. január 23. 16:38
null
Bácskai Balázs

„Nézzük ezt sorban! A kifejezés, hogy »az apa férfi, az anya nő iskolám« nem értéksemleges megállapítás, két jelentés is társulhat hozzá a balliberális közegben. Az első úgy hangzik, hogy »minek mondunk ki és írunk bele az alkotmányba nyilvánvaló dolgokat?«; a másik értelmezés – ami ellentmond az elsőnek, de az ilyesmi nem szokta zavarni liberális barátainkat –, hogy ez az »apa férfi, anya nő« dolog rég meghaladott. Ódivatú. Ma a terhes férfiak korát éljük. És persze ráadásul mindez egy marginális probléma. (Aki amúgy ez utóbbit gondolja, az nézze meg 2023. január végén, hogy éppen mi a legfontosabb belpolitikai téma az Egyesült Királyságban. Angolul ide és ide kattintva tudja elolvasni.)

Aztán itt a hajánál fogva iderángatott »12 éves Putyin-barátság«, amiről minden kompetens, a magyar politikát ismerő ember rögtön tudja, hogy nem tizenkettő, hanem legalább húszéves. De szélesebb értelemben 1994 óta minden kormány – kivétel az 1998 és 2002 közötti első Orbán-kormány – oroszbarát külpolitikát folytatott. A tárgyi tévedéstől eltekintve ez egy utalás arra, hogy az ilyen jobboldali, keresztény-konzervatív, satöbbi emberek biztosan élvezettel nézik az ukrán civilek bombázását. Mert ők ilyenek, tudjuk – kacsint össze Pankotai a közönségével. (Szerintem meg nem, amit a Századvég kutatása is alátámaszt.)

A baloldali sajtó szerint persze biztosan az volt a baj, hogy káromkodott… Aztán Pankotai Lili interjúiból az derült ki, hogy ő maga úgy érzékelte: hétfőn bement a suliba, és először semmit vagy csak némi távolságtartást tapasztalt, majd pedig elüldözték az iskolából. Éppen ezért – valószínűleg nem saját elhatározásából – a liberális Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével pert indít a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma ellen.

Remélem, hogy elveszíti ezt a pert, mert ez fontos tanulsággal szolgálna neki.

Méghozzá azzal, hogy ha mások kárára élünk a véleménynyilvánítás jogával, akkor annak igenis következményei vannak. Hogy nemcsak jogaink vannak, hanem felelősségünk is. Ha valaki elküld a fenébe egy közösséget, amellyel eltölt négy évet jóban és rosszban, akkor ne csodálkozzon, hogy azon a helyen nem látják szívesen. Márpedig Pankotai saját szavai szerint is ennyi és csupán ennyi történt. Nem csapták ki, nem kapott intőt, nem kapott büntetést. De nem látták szívesen. Mindez pedig abszolút érthető.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. január 25. 12:53
Hát nekem te valóban nem vagy vitapartner. Meg sem próbáltam vitatkozni veled :))) Azt viszont, hogy kettőnk közül ki a primitív, a höhörésző, bárgyú irományaid kellően bemutatják, így a vita felesleges :)))))))))))
Namond
2023. január 24. 13:59
A felperes veszítsen egyetértek. De ajánlott tudni; A Zeller Judit által vezetett per a TASZ-é. Pankotai Lili csak az a balek stróman, akinek a nevén átfuttatják az üzletet. A Társaság A Szabadságjogokért, az a magát jogvédőnek mondó szervezet, amely a magyar állam és képviselője a kormány jogai védelmét nem vállalj. Nem vállalja két ellenérdekű magán vagy jogi személy polgári-, büntető-, társadalmi ügyei képviseletét csak akkor lép fel, ha a magyar államot és a kormányt perelheti. A normális többséghez tartozó személy jogai, LMBTQ személy, szervezet zaklatása, vádaskodása, rossz hírnév keltése elleni védelmét is elutasítja, sőt ilyen esetben megkeresi a másik felet képviselete - akár ráerőltetett - felajánlása céljából. Ez nem jogvédelem, mivel az egyenlőtlen elbánás gyakorlatát valósítja meg, sőt perindítási gyakorlata a magyar jogrendet, ezen keresztül születési társadalmi környezetünket és az elvileg ezt védő kormányokat támadja. A TASZ nem civil és nem jogvédő szervezet. A TASZ, a terrorista Open Society lobbi szervezete. A TASZ társadalmi-kulturális terror fegyvere az 1000 éves magyar jogrend lerombolása, az anarchista kakokrata Soros féle "jövőtársadalma" felépítése céljából. Vajon a család centrikus, munkaalapú társadalom, keresztény-konzervatív kormánya miért tűri el kártékony tevékenységét és hamis civil létét ennek az ügynökszervezetnek és a hozzá hasonlóknak, az korunk már 14. éve fennálló REJTÉLYE.
néhai Ch.Pilot
2023. január 24. 00:36
Hát, sok más "veszteni valója" nincs már. A szűzességét is biztos már rég elvesztette, a tisztességét most a beszéde kapcsán... Most itt ez a pör. Szerintem nyerje meg, ott egye meg a fene! Aztán a kapott pénzzel húzzon el jó messzire nyugatra és sose jöjjön vissza. Mi nem vesztünk vele semmit.
Martell 2
2023. január 23. 23:12
Igen, elment abba az irányba itt a dolog, hogy a trágárság volt nála a baj, pedig nem, belerúgott a versében a tanáraiba, az iskolájába és a keresztény értékrendbe, a buzulás támogatásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!