Az Unió „következetes”: tilos fellépni az LMBTQ-propaganda ellen, de a zsidók elleni uszítás még belefér a nyugati szólásszabadságba

2023. január 10. 19:56

Nyugaton kővel dobálják a zsinagógákat, izraeli zászlókat égetnek, mégis a magyar kormányt antiszemitázzák.

2023. január 10. 19:56
null
Weisz Péter

A szerző a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke

***

Újra és újra előjön a vád: a magyar kormány és vezetője antiszemita. Közben Európa nyugati fele zsidók és zsinagógák elleni támadásoktól hangos. A balliberális értékrendre beállt Unió, s 

a nyugat új módját találta ki a zsidóság elleni támadásnak: pánikszerűen támadja a konzervatív, új izraeli kormányt.

Németországban izraeli zászlókat égettek, kővel dobáltak zsinagógát. Egyre több európai politikus aggódik a nyugati antiszemitizmus terjedése miatt. Nem biztonságos zsidó jelképeket hordani! Közel negyven ezren vándoroltak ki a félelmük miatt Európa nyugati feléről Izraelbe. A migrációs hullám rossz hatással van a nyugat európai zsidó közösségek helyzetére és biztonságára. A francia zsidóság elkeseredett, úgy érzik, a liberális állam nem nyújt föléjük védőernyőt, nem számíthatnak csak magukra. Belgiumban labdarúgó pályán zsidók égetésére buzdítanak és négy évtizednyi uszítás után utasították csak ki az imámot. Új veszély is megjelent, antiszemita támadások az Egyesült Államokban.

Az Unió következetes: tilos fellépni az LMBTQ-propaganda ellen, vagy nem népszerű áldott karácsonyt kívánni. De

a zsidók elleni uszítás még belefér a nyugati szólásszabadságba.

Magyarországon is romlott a helyzet, de baloldalon! Az új baloldali egyesülés boldogan öleli keblére a nemrég még zsidókat listázó, tetűcsúszdázó, cigányozó Jobbikot. Közben a kormány segíti ünnepelni a zsidó ünnepeket, köszönti a zsidó újév alkalmából a hazai zsidóságot, kitünteti az embermentő keresztényeket és méltó módon köszönti a világ legidősebb olimpiai bajnokát, a zsidó Keleti Ágnest.

Zsidóként szeretnék választani. Ha az ellenzéket támogató, a zsidó-keresztény értékeket feladó, LMBTQ-barát egyesült Európa a jövő, számomra nem kérdés, hogy maradok, mint eddig: nemzeti magyar.

***

A nyitókép illusztráció: MTI/EPA/Stephanie Pilick

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 12. 12:43
mert a zsidó fehér! és ezek a mocskok a szines bőrüek seggnyalói!
Hangillat
2023. január 11. 23:51
Világos, az EU megújult, internáci-árja szótárban antiszemita az is, aki nem dobál kővel zsinagógát, nem éget zászlót, üdvözli a közösséget ünnepeiken stb. A nem antiszemita az új antiszemita.
antares007
2023. január 11. 18:04
Meg tudná nekem vki a zsidó magyar hitközösségből magyarázni,hogy a folyamatos és egyre durvább támadások a nyugaton élő zsidóság ellen miért nem vált ki beavatkozási kényszert Israel állam részéről? Magyarországon tettlegesség szinte soha nem történt, de a verbális zsidózás mondjuk 10 évvel ezelőtt gyors rosszallást és néha fenyegetőzést váltott ki Israel részéről,sokáig még Orbánt antiszemitáztak Israelben most már nem.Tehát Israel miért nem csap oda a nyugat eu vezetőinek,amikor az iszlám bevándorlók nap mint nap veszélyt jelentenek az ott élő zsidóságra. Israelnek meg van az ereje pénze hatalma befolyása, hogy ezeket a szarházi nyugati libsi iszlámrajongó un.politikusokat kordába szedje.Miért nem történik meg ez?,holott Israel a legnagyobb befolyással bír az usa felett is és soha nem érdekelte más állam véleménye és un.szuverenitása,ha az ott élő zsidóság veszélyben volt. Tehát most éppen éppen egy ejnye bejnyét hallunk Israel részéről meg ilyen nyilatkozatot de hathatós kemény megleckéztető lépések idáig egyszer sem történtek.Jó lenne egy logikus választ kapni.
CsipkeRózsa
2023. január 11. 13:22
Weisz Péter Orbán melletti kiállása teljesen felesleges volt, aki egy Mandiner lapra írogat cikkeket, nem mérvadó ebben a témában! Hiszen az itt megjelenő cikkek nagy része zsidógyűlölő, a hozzászólások óriási tömege pedig 99 %-ban a zsidók elleni hazudozások és vélemények gyűlöletes mondatai. Weisz Péter írása, egy újabb, Orbánnak hízelgő seggnyalása volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!