Hétfőn tárgyalnak a taxisok Karácsonyékkal: jön a tarifaemelés?

2022. december 08. 21:50

A piaci áras benzin miatt a taxisok azonnali tarifaemelést követelnek.

2022. december 08. 21:50
null

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki beszélgetésen a HVG szerint úgy fogalmazott, hogy a fővárosi vezetés hétfőn kezdi meg a tarifaügyi tárgyalásokat a taxisokkal, akik azután adtak hangot nemtetszésüknek, hogy a kormány a szankciók hatására kénytelen volt megszüntetni a hatósági benzinárat. 

A Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége és a Nemzeti Szakszervezet Taxis Tagozata követelt azonnali tarifaemelést, szerintük a piaci áras üzemanyag mellett nem elegendő az eddigi tarifa. A főpolgármester-helyettes szerint egyelőre csak a tárgyalások kezdődnek, nem szeretne előzetesen ígérgetni. Utoljára fél éve emelte meg a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés a budapesti taxizás díjait. 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. december 09. 08:37
Nyilván emelniük kell. Ez van. Aki taxizgatott, ezután is megengedheti majd magának gyanítom. Most hagyjuk egy kicsit, hogy a neres csicskahad hörögjön egy keveset, aztán lapozzunk.
csanaki
2022. december 09. 07:07
Korábban viszonylag sokat taxiztam. Gyakori eset volt, hogy a taxis végigsírta az utat, mekkora anyagi nehézség taxisnak lenni. De olyan taxist én még nem láttam, aki valóban szegény sorsú lett volna, panelban tengődve. A mostani tarifa is túl magas, inkább már nem taxizom, nem etetem tovább a harácsolókat.
Búvár Kund
2022. december 09. 06:58
Na, ez az a ügy, ami engem kurvára nem érint.. Kb 15 évenként egyszer ha taxiba ülök, azt sem a főtanyacentrumba. :-)
Osztap Bender
2022. december 09. 06:43
Először talán a taxis hiénákat, a csalókat, a gazembereket illene eltávolítani a budapesti taxisok közül,. A maradék pár "becsületes" (ha van ilyen) taxis biztosan nem követelme tarifa emelést, hiszen bőven lenne utasuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!