Töröljük el a hatósági árat a taxizásban is

2022. december 08. 17:03

A benzinársapka kudarca az elmúlt hónapokban világosan megmutatta, hogy a hatósági ár nem megoldás a gazdasági problémáinkra, sőt egyenesen tetézi őket.

2022. december 08. 17:03
null
Soproni Tamás

„Töröljük el a hatósági árat a taxizásban is!

A benzinársapka kudarca az elmúlt hónapokban világosan megmutatta, hogy a hatósági ár nem megoldás a gazdasági problémáinkra, sőt egyenesen tetézi őket.

A benzinár hatósági szabályozásának eltörlése nyomában jelentkező benzináremelkedés a taxisok működését a jelenlegi körülmények között ellehetetleníti. A Momentum Mozgalom fővárosi frakciója elkötelezett a taxizás rendszerének méltányos átalakítása iránt, és ennek első lépéseként kezdeményezzük a hatósági árszabályozás eltörlését.

Ez számos előnnyel jár azok számára is, akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást:

Csúcsidőben (például péntek este) elérhetőbb lesz a taxizás - bárki, aki az utóbbi időben próbált ebben az idősávban autót hívni, meggyőződhetett róla, hogy ez mennyire nehéz volt!

A taxiszolgáltatók közötti verseny biztosítja, hogy ne szálljanak el az árak.

A hatósági ár eltörlése segít abban is, hogy többféle szolgáltatás jelenhessen meg a piacon (zöldtaxi, diszkonttaxi, elittaxi), és ki-ki aktuális igényének megfelelően választhasson közülük.

Ezzel párhuzamosan ugyanennyire fontos az ellenőrzések szigorítása, a taxizás törvényességének felügyelete, így például a GPS- és taxaméteradatok kötelező digitális bekötése a visszaélések elkerülése érdekében.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. december 11. 23:32
Soproni! Te ehhez hülye vagy! Már volt 'vegyes' tarifa, ami a káoszhoz, fejetlenséghez vezetett. Arról nem is beszélve, hogy aki csak tehette, variált a változó tarifával, ami a csalás melegágya lett. A végeredményre pedig emlékszünk, amikor már az utazó közönség könyörgött (szó szerint) ennek a baromságnak a befejezéséért, és egy jól működő, hatósági ár bevezetéséért. Most megint jön valami idióta, aki fel akarja robbantani azt, ami működik. Igazi anarchista.
letsgobrandon
2022. december 09. 12:04
95-ben ültem utoljára taxiban.... ez a pontleszarom kategória
letsgobrandon
2022. december 09. 12:02
A benzinársapka kudarca??? bazd meg... minden nap ajándék volt a mocskos európai fajtádnak
Bokros Birka
2022. december 09. 11:57
Töröljük el Soproni Tamást a Momentummal együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!