Publicus: A magyarok többsége nem érzi, hogy nő a rezsije

2022. december 20. 08:12

Sokan lejjebb se tekerték a hőmérsékletet.

2022. december 20. 08:12
null

A Publicus kutatása szerint a többség nem szembesült magasabb számlákkal, írja a Népszava. Hozzátették: a megkérdezettek 56 százaléka nem fizetett a korábbinál többet sem az áramért, sem a gázért. A kutatást december 5-e és 8-a között végezték, amikor már érkeztek számlák a novemberi fűtésről. Kiderült: 31 százalék mondta azt, hogy már szembesült a megugró rezsivel, 11 százalék pedig még nem nézett utána, hogy miképp változtak a számlái. Nagyjából az összes megkérdezett

7 százalékát teszik ki azok, akiknek több, mint kétszeresére nőtt a gázszámlája egy év alatt, írják.

Hangsúlyozták: az összes megkérdezett 74 százaléka azt vallotta, hogy tavalyhoz képest jobban takarékoskodik a gázzal és az árammal. Ehhez képest

59 százalékuk nem tekerte lejjebb a hőmérsékletet a lakásban.

Azokat, akiknek nőtt a rezsije, arról is megkérdezték, mit éreznek ezzel kapcsolatban. A Fidesz-szavazók 30 százaléka nem sérelmezi, hogy többet kell fizetnie, míg az ellenzékieknél csak 18 százalék ez az arány. A fideszesek között csak 13 százalék az az arány, akik azt mondták, hogy nagyon fájlalják a rezsiemelést, az ellenzékieknél ez 41 százalék, írja a Népszava.

Kép forrása: Publicus, Népszava

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csodabogár26
2022. december 20. 15:06
Érzem,nagyon is. Cserépkályha+2 elektromos radiátor+1 infrapanel. A decemberi áram fogyasztásom kb 800 kw lesz. Érzem a naponta emelkedő árakat is. Ki tudom fizetni... még.:( A napi szintű élelmiszer áremelkedés még borzasztóbb. Nem hiszem ,hogy van olyan ember aki ne érezné.
Ólat a trolloknak
2022. december 20. 12:00
22.3 fok volt tavaly is, idén is. És ugyannyit fizetek erte.
Csillagrombolo
2022. december 20. 11:59
A dadogós dididiszlexiás Pulai ugrik be, akinek semmi sem jó, csak az ellenkezője amit éppen élünk...nem is lehet komolyan venni egy ilyen közvélemény kutató társaságot :D)) )))
Elmekortan
2022. december 20. 10:50
Dobrev takarodj a picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!