Itt az új kormánybejelentés: több százezren lélegezhetnek fel

2022. december 06. 11:13

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közölte: újabb hitelekre is kiterjesztik a kamatstopot.

2022. december 06. 11:13
null

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók – jelentette be a gazdaságfejlesztési miniszter a kormány Facebook-oldalán kedden.

Nagy Márton úgy fogalmazott: az elhibázott brüsszeli szankciók az „egekbe lökték” az energiaárakat és az inflációt. Sorra dőlnek meg a történelmi rekordok, egész Európa ettől szenved. A miniszter felidézte, hogy a szankciós kamatfelár letörése, így a családok és a teljes foglalkoztatás megvédése érdekében a kormány már korábban kamatstopot vezetett be a lakossági hitelekre, majd ezt kiterjesztette a kkv-szektorra is.

Itt azonban nem álltak meg, a kormány a drasztikusan megromlott kamatkörnyezet miatt megvizsgálta a diákhitelek helyzetét, amelyet már közel 500 ezren vettek igénybe és mintegy 250 ezer diploma megszerzéséhez járult hozzá – jelezte.

– fogalmazott Nagy Márton.

A magyar kormány nem hagyhatta, hogy az elhibázott szankciók árát a diákok, a hallgatók fizessék meg, magyar fiatalok ezrei essenek el a továbbtanulás lehetőségétől – hangsúlyozta. Hozzátette: mindent el kell követni, hogy aki akar és képes rá, az tanulhasson, meg kell védeni a fiatalokat.

A kormány ennek tudatában arról döntött, hogy a lakosságot és a vállalkozásokat követően a diákhitelekre is kiterjeszti a kamatstopot – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. december 07. 07:31
Megint más faszával veri a csalánt a kormány. Vagy most kifizeti a bankoknak a kamatkülönbözetet mint tette ezt a szoci kormány az államilag támogatott forint hitelesekkel miután Járai felnyomta az MNB kamatát 12,5% rá minden nemű válság nélkül?
dekoninck
2022. december 06. 12:04
Mégsem adóztatják meg a levegőt?
Coupdetat
2022. december 06. 11:33
"Benkő Szilárd hangszerkészítő és exkabinetfőnök (külügy) építőipari cége 280 millió forintot nyert Szijjártó minisztériumától, hogy a koronavírus-járvány idején megtartson négy munkahelyet. Aztán kivettek belőle 750 millió forint osztalékot. " SIKER ... SIKER ... SIKER ... SIKER ...
Pierre
2022. december 06. 11:32
Szijjártó egykori futsalos munkatársa szárnyal az üzleti világban. Százmilliókat kapott hozzá a külügytől is. Szijjártó Péter külügyminiszter egyik legrégebbi ismerősét Benkő Szilárdnak hívják. Amellett, hogy együtt fociztak a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapatában, Benkő politikai karrierje során is végigkísérte Szijjártót, és éveken át volt a legközelebbi munkatársa. https://telex.hu/direkt36/2022/12/06/szijjarto-egykori-futsalos-munkatarsa-szarnyal-az-uzleti-vilagban-szazmilliokat-kapott-hozza-a-kulugytol-is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!