Breaking: az MSZP megkezdte a választási felkészülést!

2022. december 10. 22:29

Kunhalmi Ágnes szerint a párt abban érdekelt, hogy az ellenzék az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még több helyen nyerjen.

2022. december 10. 22:29
null

Megkezdte a felkészülést az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választásra – jelentették be a párt vezetői szombaton. A szocialisták a legjobb önkormányzati jelöltek kiválasztására az előválasztást javasolják. Az MSZP kész arra, hogy önállóan induljon az EP-választáson, de nyitott az együttműködésre is.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, a szocialista párt

minden demokratikus erővel, párttal és egyesülettel, civil szervezettel  kész együttműködni, hogy a Fidesz rendszerét gyöngítse.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke emlékeztetett arra, hogy 2024-ben egy napon lesz az EP- és az önkormányzati választás. A Fidesznek az a célja, hogy visszaszerezze a 2019-es választáson elvesztett pozícióit az önkormányzatokban. Kiemelte: az MSZP abban érdekelt, hogy az ellenzék az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még több helyen nyerjen.

A társelnök közölte, az ellenzék csak akkor lesz sikeres, ha egy jelöltet állít a fideszes jelölttel szembe, az ő kiválasztásához az MSZP az előválasztást ajánlja. Bejelentette, hogy az MSZP polgármesterjelöltje Székesfehérváron Márton Roland, Hajdúdorogon Csige Tamás, Budapest XVI. kerületében Csizmazia Ferenc, a XVII. kerületben Lukoczki Károly, míg a XXII. kerületben Pajin Bálint.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2022. december 11. 22:19
Na hiszen, készülhetnek a cucilisták... Bevethetnek bármilyen csodafegyvert, még a Kunhalmi Ágica formás lábait is - nem fog segíteni. Az ő idejük lejárt... Aki/ ami még megmarad, az a DéKá-nál fog kikötni - ami a Böszme efftársnak még külön örömet is fog hozni!
llnnhegyi
2022. december 11. 11:02
Ostoba balfaszok bunkók tahók! DK MSZP! Mindig készülnek valamire! A történelem szemétdombján a helyetek!
Srptk
2022. december 11. 08:25
Testamentumot írnak?
Kristály
2022. december 11. 07:57
Reméljük még a választás elött felelnek a külföldről finanszrozott puccs kisérletért amit elkövettek. Magyarországnak csak a nyomort akarják mint 2006- 2010 között megéltünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik