Eleshet a főváros hatmilliárdtól, ha Karácsony továbbra is folytatja az autósüldözést

2022. december 18. 20:00

A szaktárca szerint a fővárosi önkormányzat olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, amely nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat. Karácsonyék szerint ugyanakkor ők teljesítették a feltételeket.

2022. december 18. 20:00
null

Az ATV megkereste a Területfejlesztési Minisztériumot, hogy megadják-e a Lánchíd beruházásának támogatására ígért hatmilliárd forintos támogatást a fővárosnak.

Válaszolt a szaktárca

„A magyar kormány abban állapodott meg a fővárosi önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljes körű rekonstrukcióját hatmilliárd forinttal támogatja. Az erről szóló kormányhatározat egyértelmű feltételeket tartalmaz a támogatásért cserébe. Az egyik ilyen feltétel:

– közölte a megkeresésre a Területfejlesztési Minisztérium.

A szaktárca szerint azáltal, hogy a fővárosi önkormányzat olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy sem a gyalogosforgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

Karácsonyék szerint ők teljesítették a feltételeket

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke ugyanakkor úgy véli, ők teljesítették a feltételeket – adta hírül a Magyar Nemzet.

 

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2022. december 19. 02:56
Nem az én problémám.
FeketeFehér
2022. december 18. 22:52
Mondjuk Karácsony Gergely nem folytat semmiféle "autósüldözést". De budai autósként azt mondom, hogy helyes lépés a személyautó forgalom korlátozása a Lánchídon. Ennél nagyobb autós korlátozások lennének szülségesek a belvárosban. Én sem ülök autóba, ha a nagykörúton belül van bármi dolgom, mert nem racionális döntés. A Lánchidat meg évek óta kerülöm autóval. Jó, értem, a fidesz szeretné a minimálisra korlátozni az önkormányzatiságot, mert az a belépő az országos politikai színtérre való szerepléshez. A fidesz leszarja az autósokat (is). Ezek sima politikai játszmák.
Falióra tábornok
2022. december 18. 22:43
szegény ótósokat mindig csak báncsák brühühü
18.0 fok
2022. december 18. 21:42
"ha Karácsony továbbra is folytatja az autósüldözést" amikor majd visszanézik életük művét a fideszes lakájmédia szakmunkásai őszülően, fogatlanul, nagyon fogják szégyellni magukat, hogy mi volt a munkájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!