Karácsony: Nincs érdemi kihívóm ellenzéken belül, arra készülök, hogy én leszek a jelölt

2022. december 01. 19:03

A főpolgármester a Partizánnak adott interjút.

2022. december 01. 19:03
null

Interjút adott a Gulyás Mártonnak Partizán csatornáján Karácsony Gergely. A téma Budapest elmúlt három éve, a párbeszédes városvezető teljesítménye volt, de szóba került a 2024-es választás is. Annál is inkább, mivel az elmúlt hónapokban Karácsony több szövetségese is belengette, hogy kifarolnak mögüle: Gyurcsány Ferenc mellett az újdonsült MSZP-társelnök, Komjáthi Imre is erről beszélt a Spirit FM-en.

 – kérdezte Karácsonyt Gulyás.

„Nincs” – jött a válasz, majd a főpolgármester hozzátette: a fent idézett kijelentések oka lehet, hogy „elkezdődött egy tánc” az elelnzéke belül, amely nemcsak a főpolgármesterségről, hanem sok száz más pozícióról is szól, a baloldali pártok pedig így akarják megmutatni magukat.

Hozzátette:nem jelölt, hanem támogatott jelölt szeretne lenni. Mint elmondta, ez arra adott stratégia, hogy egy napon lesznek az önkormányzati és az EP-választások, ahol feltehetőleg egymással versengő ellenzéki listák lesznek.

„Ez felvet egy csomó problémát, amire választ kell adni. Az egyik válasz az, hogy a pártokat úgyis ez érdekli elsősorban, itt akarják megvívni a belső küzdelmeiket, ami nem biztos, hogy az ellenzék belső dinamizmusa és 2026 szempontjából katasztrófa. Nem gondolom az, hogy ez egy rossz dolog, de megvan ennek az ára. Ennek az árát azonban én nem akarom megfizetni” – ecsetelte Karácsony. Szerinte úgy lehet megoldani a helyzetet, ha az önkormányzati választás a településekről szól. Kiderült azonban, hogy még nincs végső döntés, és pártokon belül is „morfondíroznak” még a stratégiáról.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2022. december 03. 18:02
Lehetsz az egyetlen (moslék) jelölt Budapesten, de hogy nem leszel egyetlen polgármester, az tót ziher!
KBA98
2022. december 02. 17:50
Készülhetsz a sittre!
Troppauer Alfréd
2022. december 02. 16:29
Gelgely, beszéld azért meg a dolgot ElQró Fletóval. Az amcsik zsozsóját is csak elszórtátok MZP-vel. Nem hiszem, hogy beléd feccolna valaki is újra akár csak 1 USD-t is, akkora semmitevő lúzer vagy.
molnarat
2022. december 02. 13:47
Ha ez még öt évig hivatalban akar maradni az Budapest halála lenne. Mindegy, hogy ki, csak ne ő! Hogy lehet az, hogy egy ennyire teljesítmény nélküli, jellemtelen senki állandóan a hatalom közelében lebzseljen. A sok hülye bp-i liberális megtalálta benne a hasonmását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!